Doorzoek volledige site
28 april 2015 | KEVIN MOENS

LCC-Plafonds introduceert NanoPerfo

Een optimale lichtreflectie én een uitstekende akoestische absorptie: NanoPerfo combineert diverse voordelen in één plafondsysteem.  Met perforaties van maar 0,8mm bestempelt producent LCC Plafonds de NanoPerfo als een ijzersterke combinatie van esthetiek en functionaliteit. 

Duurzaamheidsattesten en bouwnormen

De duurzaamheidsattesten voor gebouwen die voldoen aan bepaalde normen (BREEAM, EPB…) winnen aan belang. Op vraag van architecten en bouwheren die deze normen nastreven, heeft LCC-Plafonds lineaire, stalen plafondpanelen met NanoPerfo ontworpen. Dankzij de lichtreflectie van meer dan 80% is er minder kunstlicht nodig wat resulteert in energiebesparing. De sterke akoestische absorptie (w 0,75) levert een belangrijke bijdrage aan de spraakverstaanbaarheid, het comfort en de sfeer binnen een ruimte.De perforatie van maar 0,8mm geeft het plafond bovendien een zeer strakke uitstraling.

 

Brandstabiele oplossingen

De plafondpanelen met NanoPerfo zijn geschikt voor brandstabiele oplossingen. LCC-Plafonds garandeert fe brandstabiliteit zonder gebruik van speciale accessoires. Het plafond blijft altijd eenvoudig demonteerbaar. NanoPerfo is beschikbaar voor verschillende types panelen uit het CL en het XL-gamma van LCC-Plafonds.

 

Ecologisch aspect

LCC-Plafonds produceert de stalen plafondpanelen in Antwerpen. Ze worden vervaardigd uit ecologisch verantwoord, duurzaam materiaal. Daarbij maakt LCC-Plafonds gebruik van eigen groene stroom. Om de CO²-uitstoot te beperken, worden alle grondstoffen op zo kort mogelijke afstand van de productie aangekocht. De panelen worden uitsluitend op maat gemaakt waardoor er minder afval is.