Doorzoek volledige site
19 mei 2015 | KEVIN MOENS

Belgische Prijs voor Architectuur 2015: inschrijvingstermijn verlengd!

Wie wordt de opvolger van Robbrecht en Daem architecten en Marie-José Van Hee? De wedstrijd bekroont deze editie gebouwen in België, ontworpen door Belgische of buitenlandse architecten en buitenlandse realisaties van Belgische architecten. Deze verruiming tegenover vorige edities laat toe de Belgische architectuur beter te positioneren in de Europese context. Inschrijven kan vanaf 11 mei tot en met 8 juni 2015 en gebeurt online via de instructies op de website.

De Belgische Prijs voor Architectuur is een tweejaarlijks initiatief van de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) en A+ Architecture in Belgium om recente architectuurrealisaties van hoge kwaliteit te promoten. Alle architecten kunnen inschrijven met één of meerdere residentiële en niet-residentiële gebouwen in de publieke en private sector, opgeleverd vanaf 2013 tot eind mei 2015. 

 

Verlengde inschrijvingstermijn

De deelnemende architecten kunnen via de wedstrijdwebsite een beperkt dossier uploaden. Een architectuurjury, bestaande uit Belgische architecten en deskundigen, selecteert de inzendingen die later in aanmerking komen voor publicatie in de catalogus, de websites en de tentoonstellingen. Nadien nomineert een eindjury, samengesteld uit Belgische en buitenlandse gerenommeerde architecten enkele realisaties per categorie. Daaruit worden de categorielaureaten aangeduid, en uiteindelijk de winnaar van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015.

Inschrijven kan nog tot en met 8 juni tot 15u!

 

Inlichtingen en deelname

Voor alle informatie en het wedstrijdreglement kan u hier terecht.

Inschrijven kan vanaf 11 mei tot 8 juni 2015 (om 15u) en gebeurt online via de instructies op de website.

 

Prijsuitreiking

De officiële uitreiking van de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 vindt plaats in Brussel, medio december 2015. Na de voorstelling en toelichting van alle geselecteerde en genomineerde realisaties kunnen de aanwezigen tijdens de receptie de auteurs van de winnende projecten ontmoeten en de tentoonstelling van alle genomineerde realisaties bezoeken. Naast de wedstrijdcatalogus van A+ Architecture in Belgium zijn alle resultaten te consulteren op de wedstrijdwebsite of te bezichtigen op een overzichtstentoonstelling tot het voorjaar van 2016.