Doorzoek volledige site
01 mei 2015 | HANNE GOOSSENS

Fabrica Grafica Werkstätte in woning Jozef Schellekens

Fabrica Grafica Werkstätte in woning Jozef Schellekens

Op zaterdag 13 juni vindt in het kader van het Stripgidsfestival de Fabrica Grafica Werkstätte plaats. Deze zal doorgaan in de modernistische woning van wijlen architect Jozef Schellekens in Turnhout. Jan Van der Veken, Joost Swarte en Ever Meulen zijn sprekers van dienst. 

Tekenaar en illustrator Jan Van der Veken, die opereert onder de bedrijfsnaam Fabrica Grafica, zal de rol van curator naar zich toetrekken. Hij neemt ook twee andere illustrators mee: Joost Swarte, die onder meer het gebouw van de Toneelschuur in Haarlem ontwierp, en Ever Meulen. De laatste twee zijn Klare Lijn tekenaars. Meteen toen ze de foto’s van het huis van Jozef Schellekens hadden gezien, zeiden ze hun medewerking toe aan het project.

 

Dagindeling

Van der Veken, Swarte en Meulen zullen een kleine selectie van hun werk toonbaar stellen. Daarnaast zullen ze ook elk over hun leven en werk praten en daarbij in dialoog treden met de bezoekers. Jan Van der Veken zal zijn manier van werken toelichten. De band tussen strips en architectuur zal centraal staan bij het discours van Joost Swarte. Tenslotte zal Ever Meulen tekst en uitleg geven bij zijn liefde voor auto’s en zal hij in de garage een door hem ontworpen auto voorstellen, de Nisiov. De dag eindigt met een gemeenschappelijke signeersessie.

Waar? In het huis van architect Jozef Schellekens aan de Steenweg op Mol 66, Turnhout
Wanneer? Zaterdag 13 juni 2015 van 11 tot 18 uur