Doorzoek volledige site
04 mei 2015 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Be-Lighting Concept stelt modulaire ledverlichting Castaldi S-LED voor

Illustratie | Be-Lighting Concept
Illustratie | Be-Lighting Concept
Illustratie | Be-Lighting Concept
Illustratie | Be-Lighting Concept
Illustratie | Be-Lighting Concept
Illustratie | Be-Lighting Concept

Op de afgelopen editie van Architect@Work waren alweer een heleboel lichtproducenten aanwezig. Daartoe behoorde ook Be-Lighting Concept uit Ganshoren, dat er zijn nieuwste reeks modulaire ledverlichtingspanelen voorstelde: de Castaldi S-LED. Met dit modulaire verlichtingssysteem probeerde het bedrijf architecten zo veel mogelijk vrijheid te laten.

Vier of negen led's

Be-Lighting Concept ontwikkelt interieur- en exterieurverlichting en is gespecialiseerd in de nieuwste lichttechnologieën waaronder led, ontladings- en fluo-lampen. Castaldi S-LED, de nieuwste telg uit hun assortiment, werd onlangs op Architect@Work voorgesteld en bestaat uit vierkante ledpanelen. Daarbij hebben klanten de keuze uit een panelen met zijden van 63mm, voorzien van vier led’s die 4 of 8 watt leveren, en panelen met zijden van 93mm, voorzien van negen led’s, goed voor 9 of 18 watt.

 

Modulaire vrijheid

Het codewoord bij het ontwerpen van deze reeks was duidelijk ‘modulariteit’. Beide varianten kunnen namelijk dankzij het gepatenteerde verbindingssysteem IP67 met elkaar gecombineerd worden, waardoor architecten de verlichting in overeenstemming met hun eigen visie naar believen kunnen aanpassen. Het bedrijf somt enkele van de vele mogelijkheden op: doorlopende verlichting, geometrische vormen of afstandsverbindingen.

 

Ieder zijn configuratie

De behuizing van de Castaldi S-LED-reeks bestaat uit gegoten roestvrij aluminium dat voorzien is van een warmteafvoerstuk. Met dit onderdeel zijn de panelen 43mm dik, maar er is ook een platte versie beschikbaar die slechts 22mm meet. Be-Lighting Concept biedt ook een ruime keuze lichtverdelingen aan voor uiteenlopende toepassingen. Zo zijn er roto-symmetrische lichtbundels voor het uitlichten van objecten en het creëren van lichteffecten, zijn er speciale onderdelen voor zij- en onderverlichting en is er ook een specialisatie straatverlichting. Op straat, in huis, in de tuin, op kantoor: de Castaldi S-LED-reeks van Be-Lighting Concept kan u overal meer klaarheid brengen.

GERELATEERDE DOSSIERS