Doorzoek volledige site
12 mei 2015 | KEVIN MOENS

Kanshebbers Archifocus 2015 bekend: stemmen maar!

Op donderdag 11 juni 2015 zal tijdens het evenement I am Architect in AP Hogeschool Noord in Antwerpen bekend gemaakt worden welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Zopas raakten de 8 kanshebbers op de shortlist bekend. Via online stemmen kan u, het grote publiek, beslissen welke fotograaf met de publieksprijs aan de haal gaat. 

Prijzen van de vak-, pers- en publieks- en architectenjury zullen uitgereikt worden, net zoals de hoofdprijs voor de winnaar die het best scoort in alle categorieën. De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject enkele overzichts- en een detailfoto insturen. Dat leverde ruim 30 kwalitatieve inzendingen op. Daaruit selecteerde de vakjury, bestaande uit fotografen van het Nederlandse collectief DAPh,  een shortlist van 8 projecten.

 

De acht kanshebbers zijn: Liesbet Goetschalckx , Steven Massart, Marc Sourbron, Christophe Van Couteren, Dennis De Smedt, Georges De Kinder, Julien Forthomme, Hendrik Biegs.

 

 Stemmen!

Zowel de longlist als de shortlist kunt u raadplegen op de website www.archifocus.be. Daar kan u online uw stem uitbrengen.

De wedstrijd Archifocus is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura.be in samenwerking met Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax, Goedhart Repro en ASSIVER.