Doorzoek volledige site
19 mei 2015 | KEVIN MOENS

Aftellen naar ARCHITECT@WORK Luik

Nog een tiental dagen en u hebt afspraak met ARCHITECT@WORK Luik, dat op donderdag 28 en vrijdag 29 mei plaatsvindt in Liège Expo. De editie van eind april in Kortrijk gemist? Dan is dit meteen de ideale kans om alsnog inspiratie op te doen.  "ARCHITECT@WORK Kortrijk loste immers alle verwachtingen in en bood de massaal aanwezige voorschrijver niets dan innovatieve producten, materialen, toepassingen en diensten," klinkt het bij de organisatie. 

Net zoals in Kortrijk loopt de editie in Luik onder het centrale thema Architectuur en Water, aangevuld door diverse randmanifestaties. Ook hier werd het aanbod streng geselecteerd door een gespecialiseerde jury en wordt de conceptbeurs georganiseerd in een door Creative Fo(u)r ontwikkeld en daarbij passend standenconcept.

“Innovatie bieden in gelijke standen, waarbij de voorschrijver gericht en optimaal efficiënt vindt wat hij zoekt. Dat wordt net als in Kortrijk het verhaal van ARCHITECT@WORK Luik,” vertelt Group Exhibition Manager Nathalie Sandra. “De op 23 en 24 april gehouden editie in Kortrijk laat alleen het allerbeste vermoeden. Na afloop zagen we niets dan tevreden gezichten, zowel bij de standhouders als de bezoekers.”

 

Randprogramma en seminaries

In Luik is het randprogramma quasi identiek aan dat van Kortrijk. Zo zijn ook hier het architectuurfotografencollectief DAPh, de materiaaltentoonstelling ‘Wonders of Water’ by Materia en de fototentoonstelling Re•architecture van le Pavillon de l’Arsenal de la Métropole parisienne te zien. Nieuw is de presentatie van het werk 'Arbre à parapluies' by PACO. Dit alles loopt samen met een aantrekkelijk, maar eveneens van de editie Kortrijk afwijkend seminarprogramma.

In Luik worden deze seminars georganiseerd in samenwerking met de UWA. Op 28 mei verzorgt de Franse architect en ingenieur Rudy Ricciotti om 14 uur de lezing “Sans titre”, waarin hij uitlegt hoe hij creativiteit en constructie in zijn architecturale realisaties verenigt. Op 29 mei is er vervolgens om 16 uur “Float’ van Koen Olthuis van het Nederlandse Waterstudio.NL en wereldwijd een autoriteit inzake bouwen op het water. Hij heeft het over het door Waterstudio.NL ontwikkelde City Apps-concept.

 

Gratis en vlotte toegang dankzij uw voorregistratie met code 19650 via www.architectatwork.be