Doorzoek volledige site
19 mei 2015 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Leefmilieu Brussel organiseert werkcollege over duurzame interieurafwerking

Illustratie | Yvan Glavie

Op vrijdag 5 juni 2015 organiseert Leefmilieu Brussel een seminarie over de keuze voor duurzame materialen bij de binnenafwerking van gebouwen. Deze producten hebben namelijk een belangrijke invloed op het milieu en vooral op onze gezondheid. Het de studiedag vindt plaats in Brussel en loopt van 8u30 tot 13u.

Belangrijke impact op gezondheid

Architecten, aannemers en amateurbouwers onderschatten vaak het belang van duurzame oplossingen voor interieurafwerking. Deze materialen worden namelijk het meest frequent vernieuwd doorheen de levensduur van gebouwen. Bovendien brengen bewoners veel tijd binnen door en beïnvloedt de materiaalkeuze voor het interieur dus rechtstreeks hun gezondheid. Daarom is het belangrijk dat bij het bouwen en renoveren rekening wordt gehouden met de uitstoot van schadelijke stoffen en de impact van bepaalde interieurmaterialen op het milieu.

 

De keuze van ecolabels

Er zijn een aantal certificaten die de duurzaamheid van bouwmaterialen beoordelen, maar de vraag blijft hoe betrouwbaar deze zijn. Bovendien zijn er ook andere informatiebronnen voorhanden die duurzame producten categoriseren. En hoeft een product met een geringere impact op de gezondheid of het milieu altijd duurder te zijn? Het zijn dit soort vragen die Leefmilieu Brussel tijdens het werkcollege op 5 juni wil beantwoorden.

 

Praktisch:

Wanneer?       Vrijdag 5 juni 2015 van 8u30 t.e.m. 13u

Waar?             Kluisstraat 55, 1050 Elsene

Wat?               Bekijk het programma hier.

Voor wie?       Architecten, studiebureaus, aannemers, openbare instellingen, particuliere opdrachtgevers, vastgoedmakelaars en
                       syndici (= 3 opleidingsuren)

Prijs?              € 20

Inschrijven?   Vóór 29/05/2015 via dit formulier.