Doorzoek volledige site
21 mei 2015 | KEVIN MOENS

Terugblik filmvoorstelling Maarten Van Severen: Addicted to Every Possibility

Producer Jules Debrock beantwoordt enkele vragen tijdens een interview.
De aanwezig architecten kaarten na tijdens de receptie aangeboden door Wienerberger.

Op woensdag 6 en donderdag 7 mei 2015 organiseerde Wienerberger in samenwerking met Architectura.be de vertoning van de documentaire 'Maarten Van Severen: Addicted to Every Possibility'  in respectievelijk Antwerpen en Genk. Het eerlijke en soms zelfs harde relaas van de bijzondere levenswandel van Van Severen liet een diepe indruk na op de aanwezige architecten. 

Innovatieve architectuur

De avond ging van start met een inspirerende kortfilm van Wienerberger. Daarin komen architecten aan bod die met een de producten van Wienerberger een bijzonder project in het leven riepen. Volgens de Romeinse architect Vitrivius vertrekt architectuur vanuit drie principes: stevigheid, bruikbaarheid en schoonheid. Principes waaraan de producten van Wienerberger voldoen door intense ondersteuning en voortdurend onderzoek. Daarbij draagt de producent ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Elementen  die de architect de vrijheid bieden om te voldoen aan de vele normen op een creatieve manier.

 

MVS: Addicted to Every Possibility

In 2005 stierf de vermaarde designer-architect Maarten van Severen. Ongetwijfeld een van de meest bekende hedendaagse designers die ons land heeft gekend en die internationaal kon doorbreken. Hij liet een uitzonderlijke collectie designmeubilair en bijzondere architecturale projecten na.

Vier zonen die hun vaders talent en persoonlijkheid geërfd hebben, bleven verweesd achter. De documentaire volgt de vier jongens die timmeren aan een veelbelovende toekomst als architect, designer, muzikant en acteur.

Regisseur Moon Blaisse en producent Jules de Brock, deze laatste was aanwezig op beide voorstellingen, reconstrueerden het tumultueuze en bijzondere leven van Van Severen aan de hand van confronterende interviews en archiefbeelden. “Rauw”, “eerlijk” en “dapper” waren slechts enkele van de vele reacties die de prent bij de aanwezige architecten losweekte tijdens de receptie achteraf, aangeboden door Wienerberger.