Doorzoek volledige site
26 mei 2015 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Edward Sorgeloose neemt interieur Orthopedisch Centrum Antwerpen onder handen

Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Christophe Van Couteren

Antwerpen heeft er een nieuw orthopedisch centrum bij, gelegen op de Kielsevest. Edward Sorgeloose Architecture stond in voor het ontwerp van het  interieur, dat een lichte, sobere en harmonieuze omgeving moet creëren voor de patiënten. De grootste uitdaging bestond erin samen met Tecnobel de technieken te implementeren in het minimalistische interieur. De werken werden uitgevoerd door Artico.

Carte blanche

De opdracht van Edward Sorgeloose Architecture was reeds van in het begin duidelijk. Het interieur van het nieuwe, 700m2 grote orthopedische centrum in hartje Antwerpen moest enerzijds klantvriendelijkheid en anderzijds stijl uitstralen. Het ontwerpbureau kreeg daarvoor zo goed als carte blanche: van de planorganisatie over het ontwerp van het maatwerk, tot de kleurenkeuze en de keuze van het losse meubilair, alles lag in de handen van de Antwerpse interieurvormgever.

 

Naadloze implementatie van de technieken

De belangrijkste criteria waaraan dit project voor de architecten van Edward Sorgeloose moest voldoen waren klaarheid, soberheid en minimalisme. De architecten zijn er dan ook in geslaagd de verwarmings-, koelings- en ventilatietechnieken naadloos te implementeren in het sobere interieur. Zo bedacht het ontwerpbureau een systeem waarbij het leidingentracé centraal doorheen het project loopt en de uitblaasmonden in de wanden zijn gemonteerd. Op die manier konden de plafonds van de ruimtes zo hoog mogelijk blijven.

 

Rust en openheid

De patiënten komen het centrum binnen in een rustgevende en harmonieuze omgeving. Daarvoor zorgt onder andere de eikenhouten wandbekleding in combinatie met de zachte wittinten in de vloer, het glad afgewerkte plafond en het meubilair. Stijlvolle loungezetels en een aangepaste verlichting zorgen voor een prettige wachttijd. Ten slotte koos Edward Sorgeloose Architecture ervoor de wachtzones en de centrale trap visueel te verbinden met de buitengevels en konden de ontwerpers daardoor het gevoel van openheid nog verder versterken.