Doorzoek volledige site
30 juni 2015 | SIMON SCHREURS

Gloednieuwe Deense school kiest voor Rockpanel

De dynamische voorgevel bestaat uit geprefabriceerde panelen van Rockpanel die schuil gaan achter 100% gerecycleerde aluminium lamellen.
De dynamische voorgevel bestaat uit geprefabriceerde panelen van Rockpanel die schuil gaan achter 100% gerecycleerde aluminium lamellen.
Wie er recht tegenover staat, ontwaart goed de kleurenschakeringen van de geprefabriceerde rockpanels en ziet hoe de lamellen een X vormen.

De Sydhavn Skole is een splinternieuw schoolgebouw gelegen in het havengebied ten zuiden van de binnenstad van Kopenhagen. In de voorgevel combineerde JJW architecten lichte Rockpanel-panelen met lamellen aan de buitenzijde. Het resultaat is een gevel die opvalt.

In augustus opent de Sydhavn Skole, waaraan sinds 2006 gewerkt wordt, haar deuren. Omstaanders zal het unieke gebouw aan het water niet ontgaan zijn. De dynamische voorgevel zal daar zeker voor iets tussen zitten. Die bestaat uit geprefabriceerde panelen van Rockpanel die schuil gaan achter 100% gerecycleerde aluminium lamellen.

Het beeld van de gevel verandert naargelang het perspectief van de toeschouwer. Wie er recht tegenover staat, ontwaart goed de kleurenschakeringen van de geprefabriceerde rockpanels en ziet hoe de lamellen een X vormen. In een poging onderwijs en kunst te verenigen, zouden de Rockpanels op artistieke wijze bedrukt zijn met woorden uit het onderwijsjargon.