Doorzoek volledige site
16 juni 2015

Gyproc gaat voor energetische efficiëntie

Gyproc start binnenkort met de bouw van een 2 MWe warmtekrachtkoppeling op zijn productiesite in Kallo, in de Waaslandhaven. Hierdoor zal het bedrijf in de toekomst zelf kunnen voorzien in een groot deel van zijn elektriciteitsbehoefte. De installatie wordt volledig geïntegreerd in het productieproces waardoor zowel de elektrische als thermische energie die in de WKK worden opgewekt optimaal worden benut.

Dit project past in de duurzaamheidsstrategie van Gyproc die gericht is op maatschappelijk verantwoord ondernemen, onder meer via de productie van “Cradle to Cradle”-gecertificeerde gipskartonplaten en de promotie van gips-recycling. Bovendien bevestigt de productiesite met deze nieuwe technologie haar positie bij de modernste en meest energie-efficiënte fabrieken in haar sector.

De nieuwe energiecentrale zal een totaal rendement hebben van meer dan 90%. Hierdoor zal ook de carbon footprint van het productieproces dalen met naar schatting 1744 ton CO2 per jaar, wat dan weer overeenkomt met de hoeveelheid CO2 die 57.000 bomen opslaan wanneer ze een jaar groeien. De Gyproc-platen worden hierdoor weer een stukje “groener”. De opstart van de installatie is voorzien voor november 2015.

GERELATEERDE DOSSIERS