Doorzoek volledige site
16 juni 2015 | KEVIN MOENS

Ruim 80 solatubes schenken werknemers SIbelga daglicht

Ruim 80 solatubes schenken werknemers SIbelga daglicht Illustratie | Solatube
Illustratie | Solatube

Het passief kantoorgebouw van de distributeur voor elektriciteit en aardgas SIbelga is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om iedereen op zijn werkplek van het daglicht te laten genieten, lieten de architecten van Cerau ruim 80 ECO-Solatubes installeren. 

De architecten van Cerau zochten naar een manier om alle werknemers te voorzien van daglicht op hun werkplek. Door een blinde muur aan de achterzijde van het pand kwam er enkel aan de voorkant van het twintig meter brede pand daglicht binnen. Het tweede probleem was dat de hoge isolatie van dit passiefgebouw niet nadelig mocht worden beïnvloed door de manier van daglichttoetreding.

 

80 ECO-Solatubes

Door het plaatsen van ruim 80 ECO-Solatubes is ervoor gezorgd dat er op alle werkplekken binnen het pand voldoende daglicht is om zo prettig te kunnen werken. Daarnaast past deze ECO-variant perfect binnen het passief bouwenconcept door de zeer hoge isolatiewaarden. “Solatubes zijn de perfecte oplossing om daglicht in ons kantoorpand binnen te brengen. Het werkt veel prettiger dan de tl-buizen die anders geplaatst zouden zijn. Verder besparen we flink op de energierekening, omdat er overdag geen lampen aan hoeven” klinkt het bij Sibelga. 

GERELATEERDE DOSSIERS