Doorzoek volledige site
17 juni 2015 | EMMA MARIS

GRAPHISOFT gaat in zee met Rhino

Illustratie | GRAPHISOFT

Vanaf heden kunnen ARCHICAD-gebruikers Rhino-modellen importeren in het programma, zowel op Mac als op Windows. Dat heeft GRAPHISOFT onlangs bekend gemaakt.

Grotere ontwerpvrijheid

Ronald de Graan, directeur producten bij KUBUS, stelt dat de gebruikers van ARCHICAD klaar zullen zijn voor de toekomst dankzij de toevoeging van Rhino aan de reeds bestaande modelleergereedschappen van het programma. De connectie met Rhino zorgt volgens hem namelijk voor ongekende mogelijkheden en ontwerpvrijheid. In Rhinoceros 5.0 kan de gebruiker complexe vormen direct modelleren of verwerven aan de hand van 3D-digitizers. De krachtige NURBS-gebaseerde engine laat toe in Rhinoceros 5.0 krommingen, oppervlakten en solids te maken, te bewerken, te analyseren en te vertalen, zonder beperkingen qua complexiteit, graad of grootte. 

 

Van Rhino-model naar GDL-objecten

GRAPHISOFT en Nikken Sekkei werken samen voortdurend aan nieuwe technologieën voor architecten. De Rhinoceros-ARCHICAD-connectie is daar onder meer het product van. Concreet betekent het dat het Rhino-model bij het importeren wordt omgezet in een GDL-object. Grote, complexe Rhino-modellen resulteren dan weer in verschillende kleinere GDL-objecten. Op deze manier kan de gebruiker van ARCHICAD Rhino-modellen eenvoudig beheren en aanpassen, aangezien de losse onderdelen in het model behouden worden. Deze connectie zorgt dus voor een grotere ontwerpvrijheid voor de ARCHICAD-gebruikers.

GERELATEERDE DOSSIERS