Doorzoek volledige site
23 juni 2015 | EMMA MARIS

Personaliseer je badkamer met Axor Manufaktur

Four Seasons hotel in Milaan door Patricia Urquiola Illustratie | King George
Illustratie | King George
Illustratie | King George
Illustratie | King George
Axor Manufaktur in The Jane van Sergio Herman Illustratie | King George

Hansgrohe presenteert Axor Manufaktur, de productenlijn van het designermerk Axor voor ieder die wenst zijn badkamer of keuken luxueus en gepersonaliseerd af te werken. De lijn biedt geïndividualiseerde kranen, douches en accessoires voor zowel de privé- als de projectmarkt. 

Voor ieder wat wils

Axor Manufaktur bestaat al sinds 2002, maar het designmerk Axor van sanitairspecialist Hansgrohe breidde recent zijn aanbod uit met drie nieuwe afwerkingen. Nu is de lijn beschikbaar in niet minder dan vijftien verschillende afwerkingen, waaronder goud, roodgoud, nikkel, brons, chroom en zwartchroom. Alle kleuren zijn zowel verkrijgbaar in een matte als in een glanzende afwerking.

 

Een persoonlijke afwerking

Lothar Schoch, leider van het achtkoppig team van Axor Manufaktur, vertelt dat hun missie is hun klanten te assisteren in het waarmaken van hun visie op badkamers. “Passie en precisie zijn daarbij essentieel,” voegt hij daaraan toe. Daarom willigt Axor Manufaktur graag persoonlijke wensen van hun klanten in. Zo kan je specifieke afmetingen bestellen, kleurige afwerkingen aanvragen en de producten laten personaliseren met een logo of een wapenschild.

 

Uiterst resistente coating

De coating van de Axor Manufakturlijn is dankzij de moderne en milieuvriendelijke PVD-technologie beter bestand tegen krassen en reinigingsmiddelen en minder gevoelig voor corrosie. Lothar Schoch legt uit wat Physical Vapor Deposition precies inhoudt: “We ontsteken edele gassen onder laboratoriumcondities. Daardoor ontstaat een damp die de objecten een coating geeft. Het resultaat is een oppervlak met uiterst hoge resistentie tegen krassen, schoonmaakproducten en veeleisende omgevingen.”

 

Axor Manufaktur in The Jane van Sergio Herman

The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, behaalde intussen al zijn eerste Michelinster. Het restaurant scheert niet alleen hoge toppen op culinair vlak, ook het decor is indrukwekkend. In The Jane vind je Axor Manufakturkranen in de ‘brushed black chroom’ uitvoering. Zo blijkt dat Sergio Herman naast koken ook belang hecht aan een gepersonaliseerde en luxueuze afwerking van het kraanwerk in zijn keukens en sanitair. 

GERELATEERDE DOSSIERS