Doorzoek volledige site
26 juni 2015 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Desso breidt Transitions-collectie uit

Illustratie | Desso
Illustratie | Desso
Illustratie | Desso
Illustratie | Desso

Transitions in Structure, onder die naam brengt Desso vier nieuwe tapijttegels op de markt. De tegels Salt, Rock, Desert en Grain hebben organische vormen en structuren en zijn ontworpen om mens en natuur met elkaar te verbinden. Voor de basis hebben klanten de keuze uit 50% of 100% gerecycleerd materiaal. 

Tegels duiden functies aan

De nieuwe tapijttegels van Desso zijn onderdeel van de Carpetecture-collectie Transitions en benadrukken door de combinatie van diverse structuren de verschillende functies binnen een ruimte. Zo is Salt een tweekleurige tapijttegel die gecombineerd kan worden met Rock, omdat die in twaalf complementaire kleuren komt. De natuurlijke structuur van deze tegels moet een sluier van kleur aanbrengen aan zonder de ruimte te domineren.

 

Meer dynamiek in ruimte

De richtingloze structuur van Desert creëert een bijna beweeglijke vloer die vanuit elke gezichtshoek een verschillende aanblik biedt. Het dessin van deze tegel heeft een gelaagd, organisch ontwerp dat in negen doorleefde tinten komt, variërend van warme, neutrale tot meer koele, gedempte kleuren. De beweging die Grain in een ruimte brengt is dan weer iets subtieler door het natuurlijke en vloeiende ontwerp van de structuur.

 

Twee verschillende basissen

De standaardrug van deze collectie is de Desso ProBase die uit 50% gerecycleerd materiaal bestaat. De bedoeling is dat deze op bitumen gebaseerde rug steeds meer hergebruikt materiaal zal bevatten naarmate er meer kalk van lokale waterzuiveringsbedrijven beschikbaar komt. Naast deze standaardbasis kunnen klanten ook opteren voor de EcoBase-rug, die bestaat uit 100% gerecycleerde kalk.