Doorzoek volledige site
30 juni 2015 | EMMA MARIS

STIEBEL ELTRON lanceert warmtepomp-zonneboilers

Illustratie | STIEBEL ELTRON
Illustratie | STIEBEL ELTRON

Met de WWK 300/301 electronic SOL warmtepomp-zonneboilers brengt STIEBEL ELTRON zijn nieuwe product op de markt. Deze warmtepompboilers zijn voorzien van een tweede warmtewisselaar voor aansluiting op een zonnesysteem of op een andere warmtebron. 

Een gebruiksvriendelijke warmtepomp met hoog rendement

Net zoals de gewone WWK 300/301 electronic warmtepompen hebben de SOL-varianten het hoogste COP (Coefficient of Performance, rendement) op de markt. Het XL-tapprofiel zorgt er dan weer voor dat deze warmtepompen met kleiner volume toch voldoende warm water genereren. Voorts zijn ze gebruiksvriendelijk dankzij hun lcd-display en is er niet veel onderhoud aan omwille van de onderhoudsvrije anode. De geluidsisolatie van de compressor zorgt voor een fluisterstille werking. Tot slot kunnen de toestellen kortstondig horizontaal vervoerd worden en zijn ze stekkerklaar.

 

Recuperatie van verbruikte energie in binnen- en buitenlucht

Waar de 300 electronic SOL enkel op binnenlucht werkt, werkt de 301 electronic SOL warmtepomp zowel op binnen- als op buitenlucht. Ook heeft de 301-versie luchtkanaalaansluitingen aan de boven- en zijkant van het product.

 

Niet één, maar twee warmtewisselaars

Het verschil met de gewone WWK 300/301 electronic warmtepompen bestaat erin dat de SOL-varianten twee warmtewisselaars hebben. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen worden aangesloten op een zonnesysteem of op een andere warmtebron. De eerste warmtewisselaar is een rollbond-warmtewisselaar aan de buitenzijde van de kuip, terwijl de tweede een gladdebuis-warmtewisselaar is die zich binnenin de kuip bevindt. Deze kuip verliest amper warmte dankzij een extensieve isolatie en bevat twee temperatuursondes, één bovenaan en één onderaan. Zo zorgen de warmtepompen voor een optimale recuperatie van de verbruikte energie. 

GERELATEERDE DOSSIERS