Doorzoek volledige site
30 juni 2015 | SIMON SCHREURS

AS Roma onthult plannen nieuwe voetbaltempel

De multidisciplinaire en multinationale firma Arup werkt samen met het Amerikaanse Meis Architects aan een nieuw stadion voor het Italiaanse AS Roma. Het ziet er naar uit dat de Romeinen er een heus colosseum bij gaan krijgen.

Het nieuwe stadion zal in Tor di Valle komen te liggen, ten zuid-westen van het historische stadscentrum van Rome. 52500 mensen zullen er sowieso kunnen zetelen, en dat kan nog worden opgetrokken tot 60000 op piekmomenten bij de allergrootste evenementen. Het design alludeert op het Colosseum want het bestaat uit staal en glas, verpakt in een soort van stenen scherm. Die stenen omhulling is een hedendaagse knipoog naar de gladiatorenarena van weleer. Een luifel van glas en tefloncoating beschermt de inzittenden van de elementen.  

 “We are excited to be involved on such amazing project with a truly multidisciplinary team of specialists coming from five different Arup offices. The project is characterized by high sustainable aspirations that Arup is significantly contributing to working very closely with the client, the architects and all other consultants involved.”, vertelt Giammichele Melis, Project Director van Arup.

GERELATEERDE DOSSIERS