Doorzoek volledige site
07 juli 2015 | EMMA MARIS

Prestigieus Europees kwaliteitslabel voor Duco

Illustratie | Duco
Illustratie | Duco

In juni mocht Duco Ventilation & Sun Control officieel het Europees erkend Qualicoat-kwaliteitslabel in ontvangst nemen. Dit label toont aan dat Duco poederlakt volgens Europese normen en certificeert dus Duco’s proces- en productkwaliteit met betrekking tot poedercoating op aluminium profielen en componenten. 

Onaangekondigde controle met goede resultaten

Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco, geeft meer informatie over Qualicoat: “Qualicoat is een onafhankelijke instantie uit Zürich die zich richt op het bereiken van kwalitatieve coating op aluminium met toepassing in de bouwsector. De Qualicoat-kwaliteitsspecificaties zijn een reeks van minimumeisen waaraan de bedrijfsinstallatie, de voorbehandeling, de verfsystemen en de gelakte producten moeten voldoen.” Recent voerde Qualicoat onaangekondigd een controle uit bij Duco. Daarbij keurden ze de kwaliteit van het proces, alsook die van de gebruikte producten. “Voor alle testen waren de resultaten erg succesvol,” voegt Dejonghe daaraan toe.

 

Weerstand tegen corrosie, ook in agressieve omstandigheden

Qualicoat voerde onlangs een nieuwe klasse in, genaamd Seaside Class. Daarmee verwijzen ze naar de agressieve atmosferische omstandigheden die in kust- en industriegebieden kunnen voorkomen. Vaak twijfelen opdrachtgevers over het gebruik van gelakt aluminium in deze omstandigheden, maar producten die het Seaside Classlabel dragen, zijn geschikt voor deze agressieve omstandigheden en bieden een sterkere weerstand aan corrosie. Duco is een van de weinige leveranciers die een dergelijk label kunnen vooreggen. Dejonghe drukt de tevredenheid van het bedrijf uit: “We zijn bijzonder fier op dit Qualicoat-kwaliteitslabel dat de hoge proces- en productkwaliteit van poedercoating op aluminium erkent. Het aantal leveranciers dat een dergelijk label kan voorleggen, is immers erg beperkt. Dit label versterkt niet alleen het vertrouwen in de prestaties van de door Duco aangeboden natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen op de nationale en internationale markten, maar het bevestigt eveneens het vooruitstrevende karakter van de onderneming.”

GERELATEERDE DOSSIERS