Doorzoek volledige site
07 juli 2015 | QUINTEN EVENS

Team Vlaamse Bouwmeester zoekt naar ideeën in samenwerking met VAi

Het BWMSTR Label Illustratie | Vlaams Architectuurinstituut

Het Team Vlaamse Bouwmeester lanceert een oproep naar concepten en onderzoeksvragen die verband houden met ruimtelijke architectuur in de brede zin van het woord. De drie beste ideeën krijgen een BMWSTR Label. De oproep gebeurt dit jaar in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

Een geniaal idee overvalt ons op de vreemdste momenten. Dat is ook zo in de bouwsector, waar ideeën en concepten vaak intuïtief of vanuit de dagelijkse praktijk ontstaan. Het Team Vlaamse Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut doen een oproep om deze ongepolijste kronkels in een A4’tje te gieten. 

De bedoeling is dat architecten, stedenbouwkundigen en onderzoekers voor 14 september 2015 hun meest relevante en intelligente concept doorgeven. Uit de inzendingen worden drie laureaten gekozen.

 

Tussen droom en daad

Deze drie krijgen het BWMSTR Label en elk 5.000 euro om hun idee verder uit te werken tot een dossier. Op die manier probeert het BWMSTR Label de brug te zijn tussen een onafhankelijke ingeving die toch relevant en vernieuwend is, en de praktische uitvoering ervan. 

De laureaten worden gepresenteerd en bediscussieerd op een Smalltalk in het Atelier Bouwmeester. Daarnaast wordt de mogelijkheid voorzien om het eindresultaat te presenteren in de tentoonstellingsreeks Projecties van het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel. Het Team Vlaamse Bouwmeester wil zich tot slot ook engageren om het project op de politieke agenda te zetten. 

 

Projectvoorstellen kunnen digitaal (PDF) ingediend worden vóór 14 september 2015 op bouwmeesterlabel@vlaanderen.be

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS