Doorzoek volledige site
07 juli 2015 | QUINTEN EVENS

Vlaams Architectuurinstituut organiseert Dag en Avond van de Architectuur

Filip Dujardin, zonder titel uit de reeks Fictions. Illustratie | Vlaams Architecteninstituut

Op 11 oktober organiseert het Vlaams Architectuurinstituut de Dag van de Architectuur. Meer dan 50 gebouwen in Vlaanderen en Brussel openen de deuren voor het grote publiek. De avond ervoor wordt de Vlaamse Cultuurprijs voor architectuur uitgereikt.

“Architectuur maak je mee”, luidt het thema dit jaar. Bewoners en gebruikers van architectuur komen dit jaar meer op de voorgrond. Crèches, scholen, groepswoningen, ... bewijzen immers dat architectuur iets is dat je elke dag beleeft en gebruikt. 

Architectuur creëren is ook geen eenmanswerk. Bewoners worden steeds vaker betrokken, maar ook  bestuurders, bouwheren of bouwers spelen een belangrijke rol. Co-creatie krijgt dit jaar dan ook extra aandacht. 

 

Prijsuitreiking

Traditioneel reikt de Vlaamse Gemeenschap de avond vooraf een cultuurprijs voor architectuur uit.  Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, komt die avond een uitzonderlijke verdienste voor de architectuur persoonlijk in de bloemetjes zetten.  

Projecten indienen is nog steeds mogelijk via de oproeppagina en/of via stefan.siffer@vai.be

 

 

Dag van de Architectuur: zo 11 oktober 2015 – 10 uur tot 18 uur

Avond van de Architectuur: za 10 oktober – evenement en uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur om 20u in de Rode Zaal van deSingel Internationale Kunstcampus door Sven Gatz (Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel)

gratis