Doorzoek volledige site
10 juli 2015 | MARIJKE MARIS

LumeNet 2016

Illustratie | KU Leuven
Velux dakvenster Illustratie | Velux
Philips Lighting Illustratie | Philips
Etap Light Pavilion Illustratie | Etap
KU Leuven Bibliotheek Illustratie | KU Leuven

Op 7 en 8 April 2016 gaat binnen het Laboratorium voor Lichttechnologie van de KU Leuven Technologiecampus in Gent het internationaal doctoraatssymposium LumeNet 2016 door. Een 25-tal jonge doctoraatsstudenten uit Europa zullen daarbij hun onderzoek voorstellen aan een aantal senior academische experten uit verschillende universiteiten en uit het bedrijfsleven (Philips, Velux, Etap). De 3 hoofdthema’s van het symposium zijn perceptie van licht, binnenverlichting en daglicht. De voertaal is Engels.

 

Pogramma

Tijdens de workshop zullen de studenten een korte presentatie over hun onderzoek geven in kleine thema-groepen, gevolgd door een grondige discussie onder leiding van twee deskundigen. Er is gelegenheid om te praten over het werk van collega's en om te luisteren naar enkele lezingen van uitgenodigde experts.

De focus van LumeNet ligt op de methodologie. Het evenement biedt een kans op feedback op onderzoeksplannen voordat ze uitgevoerd worden.


Experts

Er zullen verschillende experts aanwezig zijn op de workshop om hun ervaringen en advies te delen. Ze zullen ook een deel van hun onderzoek naar verlichting presenteren.

Het evenement verwacht volgende academische deskundigen:

Experts uit de industrie:

  • Kees Teunissen (Philips, NL)
  • Gert Huysmans (ETAP, BE)
  • Jens Christoffersen (VELUX, DK)Doctoraatsstudenten

LumeNet nodigt promovendi, in een vroeg stadium van hun onderzoek, uit om een korte inhoud van 2 pagina's in te dienen, in het Engels, via de website www.fet.kuleuven.be/lumenet.

De ingezonden documenten mogen informatie bevatten over het opzet van het onderzoek, de interpretatie van gegevens of de set-up van nieuwe experimenten. LumeNet maakt geen selectie van de bijdragen, tenzij capaciteitsbeperkingen daartoe aansporen. Alle bijdragen verschijnen in een samenvattend boek.

Het indienen van een onderzoek kan vanaf 31 augustus 2015 tot en met 31 december 2015. Ten laatste op 31 januari 2016 weet men of de bijdrage wordt aanvaard.

 

Hier vindt u meer informatie over alle partners en de locatie van het evenement.

 

GERELATEERDE DOSSIERS