Doorzoek volledige site
06 juli 2015 | RIK NEVEN

Wordt verwacht: productendatabank

Meer dan ooit moeten (interieur)architecten en ingenieurs voortdurend online op zoek naar informatie over producten en technieken. Om die zoektocht vlotter te laten verlopen, gaat Architectura.be binnenkort een productendatabank lanceren. Voor u als fabrikant of verdeler vormt deze database een ideaal platform om efficiënt relevante informatie voor de voorschrijvers toegankelijk te maken.

De productendatabank wordt een volwaardig onderdeel van Architectura.be, net zoals bijvoorbeeld het nieuws, de vacatures en de projectendatabank.

In deze productendatabank zullen architecten en ingenieurs alle relevante info over een specifiek product terugvinden: een omschrijving, foto’s, technische tekeningen, bestekteksten, folders,…

 

BIM

Er zal zeker ook speciale aandacht besteed worden aan 3D- en BIM-objecten. BIM is eindelijk aan een duidelijke opmars bezig. Om dat efficiënt te laten verlopen is het belangrijk dat architecten en ingenieurs snel de nodige BIM-objecten terugvinden. Daar zal deze datababase zeker bij helpen.

Architectura.be is ervan overtuigd dat het hiermee een ideale schakel zal vormen tussen enerzijds architecten en ingenieurs en anderzijds de fabrikanten. De eerste groep vindt snel de info die het nodig hebt, de tweede groep beschikt voortaan over een platform om efficiënt de juiste info ter beschikking te stellen van de voorschrijvers.

Om er zeker van te zijn dat de tool tegemoet komt aan de verwachtingen van fabrikanten en voorschrijvers heeft Architectura.be een rondetafelgesprek gehouden met meer dan 15 architecten, ingenieurs en fabrikanten.

Op basis daarvan hebben we het concept bijgestuurd zodat de IT'ers aan de slag kunnen. Het is de ambitie om in september deze database te kunnen lanceren, zowel op het Nederlandstalig als op het Franstalig luik. .

Fabrikanten, zowel klanten als niet-klanten van Architectura.be, krijgen binnenkort een oproep om input te bezorgen voor deze productendatabank.