Doorzoek volledige site
06 juli 2015 | RIK NEVEN

Een terugblik en vooruitblik op de evenementen van Architectura.be

Op vraag van heel wat klanten, gaat Architectura.be in de toekomst nog meer werk maken van evenementen voor architecten. Architectura.be kan terugblikken op enkele geslaagde activiteiten die heel wat volk op de been brachten.

De aanzet voor het evenementenluik werd eind 2014 gegeven met de Belgische filmpremière van The Competition in samenwerking met Eternit, Reynaers, Rockwool en Vandersanden in Antwerpen en Namen. Meer dan 800 architecten schreven zich in op één van de twee vertoningen. Na de filmvertoning volgde een panelgesprek en een receptie. Het evenement werd op iets kleinere schaal overgedaan in Leuven in samenwerking met Stad & Architectuur en studentenvereniging Existenz en in Namen in samenwerking met UWA. In het najaar gaan er wellicht nog enkele vertoningen plaatsvinden. Details volgen later.

Enkele maanden geleden nodigden Architectura.be en Wienerberger architecten uit voor een filmvertoning van Addicted to every Possibility, een aangrijpende film over werk en vooral het leven van Maarten Van Severen. Op de twee vertoningen was ook de producent aanwezig die toelichting gaf bij deze boeiende film.

In de toekomst staan er nog evenementen op het programma waarin film een belangrijke rol speelt. Wordt vervolgd!

Behalve film kan ook sport architecten boeien. Op 5 juli trok Architectura.be samen met Alcoa en Caleffi naar Antwerpen om de start te volgen van de Tour de France. De gasten leerden ook andere Antwerpen kennen zoals ze het nog nooit beleefd hadden. Tanguy Ottomer, onlangs uitgeroepen tot beste stadsgids ter wereld, nam de gasten op sleeptouw doorheen verrassende plekjes in Antwerpen.

Een evenement waar Architectura.be veel van verwacht is de organisatie van een comedyvoorstelling rond architectuur. Stand-up comedian Bert Gabriëls is bereid zich te laten onderdompelen in de wereld van architectuur. Hiervoor gaat Architectura.be een brainstorm organiseren met een aantal architecten zodat Bert op basis daarvan een show kan uitwerken die architectuur vanuit een iets luchtigere bril zal bekijken dan we gewoon zijn.

Sommige bedrijven hebben al laten weten dat ze hier graag aan willen meewerken. Als dit u ook iets lijkt voor uw bedrijf, laat het ons zeker weten.

Belangrijk om weten is dat Architectura voor de organisatie van deze evenementen ook steeds samenwerking zoekt met nationale (BVA, NAV) of regionale architectenverenigingen. Het is zeker niet de bedoeling om in het vaarwater te komen van deze organisaties die goed werk leveren en die ook steeds kunnen rekenen op de ondersteuning van Architectura om hun evenementen kenbaar te maken bij onze lezers.