Doorzoek volledige site
06 juli 2015 | RIK NEVEN

11 oktober: Dag van de Architectuur

Illustratie | Filip Dujardin

Op 11 oktober organiseert het Vlaams Architectuur Instituut opnieuw de Dag van de Architectuur waarbij het het brede publiek wil laten kennismaken met kwaliteitsvolle architectuur. Architectura.be zal als mediapartner een apart dossier over het evenement uitwerken.

Op 11 oktober organiseert het Vlaams Architectuurinstituut de Dag van de Architectuur. Meer dan 50 gebouwen in Vlaanderen en Brussel openen de deuren voor het grote publiek. De avond ervoor wordt de Vlaamse Cultuurprijs voor architectuur uitgereikt.

“Architectuur maak je mee”, luidt het thema dit jaar. Bewoners en gebruikers van architectuur komen dit jaar meer op de voorgrond. Crèches, scholen, groepswoningen, ... bewijzen immers dat architectuur iets is dat je elke dag beleeft en gebruikt.

Architectuur creëren is ook geen eenmanswerk. Bewoners worden steeds vaker betrokken, maar ook  bestuurders, bouwheren of bouwers spelen een belangrijke rol. Co-creatie krijgt dit jaar dan ook extra aandacht.

 

Prijsuitreiking

Traditioneel reikt kt de Vlaamse Gemeenschap de avond vooraf een cultuurprijs voor architectuur uit.  Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, komt die avond een uitzonderlijke verdienste voor de architectuur persoonlijk in de bloemetjes zetten. 

Dag van de Architectuur: zo 11 oktober 2015 – 10 uur tot 18 uur