Doorzoek volledige site
04 augustus 2015 | KARI FEYS

Vincent Callebaut als hoofdspreker op architectenseminarie Autumn School 2015

Autumn School, het jaarlijkse architectenseminarie van ISOVER en Gyproc vindt dit jaar plaats op 17 september in The International Auditorium + lobby in Brussel. Op het seminarie lichten vooraanstaande architecten toe hoe zijn duurzaam bouwen en renoveren omzetten in de praktijk aan de hand van concrete cases.

Gastsprekers

Onder de sprekers van dit jaar zitten onder andere André Kempe (Atelier Kempe Thill), Nikolaas Martens (MVC Architecten) en Michel Kemmeter (Otherways-UHDR). Verder licht Carl Verdickt (Verdickt & Verdickt Architecten) toe hoe hij op een duurzame manier de gronden van de oude Suikernatie transformeerde tot woon-en werkerf en hoe hij de WDT-loods aan Park Spoor Noord een herbestemming gaf. Alexis Versele (BAST architects en engineers) legt dan weer uit hoe RenoseeC in de Gentse Dampoortwijk en Sint-Amandsberg bewoners de kans gaf om op een betaalbare manier met professioneel advies en begeleiding hun woning te renoveren tot een gezonde, energiezuinige en ecologische woning.

Hoofdspreker

De hoofdspreker op de Autumn School dit jaar is de gerenommeerde Vincent Callebaut van Vincent Callebaut Architectures. Callebaut introduceerde onder andere het begrip ARCHIBIOTIC, waarin architectuur (ARCHI), de biologie (BIO) en de Technologies of the Information and Communication (TIC) met elkaar in contact komen. Samen met (landschaps)architecten en biologen ontwerpt hij in zijn bureau in Parijs zelfvoorzienende futuristische gemeenschappen, flatboerderijen, verticale luchtschepen die energie halen uit zeewiercentrales enzovoort. Concreet is Callebaut op zoek naar reële oplossingen voor actuele problemen zoals overbevolking en de milieucrisis. Hier ligt dan ook zijn focus als hoofdspreker van dit jaar op her architectenseminarie.

Praktisch

Het volledige en definitieve programma van het seminarie wordt later nog bevestigd op de website. De Autumn School richt zich exclusief tot vakmensen en deelname is volledig gratis. Inschrijven is wel verplicht en kan via het inschrijvingsformulier.