Doorzoek volledige site
06 augustus 2015 | LIESA VAN DYCK

KUBUS lanceert als nieuwe partner van ARC15 Awards de ARC15 Detail Award

Elk jaar organiseert De Architect met haar partners de ARC Awards: een groots evenement dat de kracht en het innovatieve vermogen van ruimtelijk ontwerp viert. Illustratie | KUBUS
Dit jaar introduceert KUBUS, als nieuwe partner van de ARC Awards, de nieuwe ARC15 Detail Award. Illustratie | KUBUS

Elk jaar organiseert De Architect met zijn partners de ARC Awards: een groots evenement dat de kracht en het innovatieve vermogen van ruimtelijk ontwerp viert. Een centraal onderdeel van het evenement is de uitreikingsceremonie: vorig jaar zonden maar liefst 200 ontwerpen projecten in. Dit jaar introduceert KUBUS, als nieuwe partner van de ARC Awards, de nieuwe ARC15 Detail Award.

Nieuwe prijzen 

Naast de Detail Award worden ook de twee nieuwe awards ARC Meubel en ARC Innovatie als nieuwe prijzen toegevoegd. De drie nieuwe awards vullen de reeds bestaande awards aan wat betreft de schaalgrootte die ze behandelen. Hoofdredacteur Harm Tilman: "Met de nieuwe prijzen gaat een wens in vervulling die sinds enige jaren leeft bij de redactie van de Architect. We zien dagelijks hoe goede en innovatieve ontwerpen de wereld om hun heen positief beïnvloeden, of ze nou uit de koker komen van een bouwkundig tekenaar, een designer of een landschapsarchitect. Elk schaalniveau is van belang als het gaat om leefbaarheid en duurzaamheid. Het is mooi dat dit besef tot uitdrukking komt in de samenstelling van de ARC15 Awards."

 

Meer informatie 

Deelnemen aan de Detail Award kan tot 25 september. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het ARC Gala, een feestelijke prijsuitreiking die de Architect met haar partners organiseert op 19 november 2015. Dit jaar zal het gala plaatsvinden in het Energiehuis in Dordrecht. De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door het ARC15 Lab, een verrassend dagprogramma dat het thema van de volgende generatie architectuur vanuit verschillende invalshoeken belicht.