Doorzoek volledige site
14 augustus 2015 | LIESA VAN DYCK

KSB Belgium introduceert de AmaDS³ in België

KSB Belgium introduceert de AmaDS³ (Dry Solids Separation System): een compact afvalwaterpompstation dat al jaren succes kent in Duitsland. Illustratie | KSB
Het is een onderhoudsvriendelijke oplossing om beladen afvalwater op een economische en bedrijfszekere manier te verpompen. De AmaDS³ biedt het voordeel van de combinatie van een dompelpomp, waarbij één put volstaat, en een droog opgestelde afvalwaterpomp Illustratie | KSB

KSB Belgium introduceert de AmaDS³ (Dry Solids Separation System): een compact afvalwaterpompstation dat al jaren succes kent in Duitsland. Het is een onderhoudsvriendelijke oplossing om beladen afvalwater op een economische en bedrijfszekere manier te verpompen. De AmaDS³ biedt het voordeel van de combinatie van een dompelpomp, waarbij één put volstaat, en een droog opgestelde afvalwaterpomp.

 

Efficiëntie 

Veel waterzuiveringstations krijgen het vandaag moeilijk omdat er in het afvalwater heel wat zaken terechtkomen die er niet thuishoren: textiel, vochtige doekjes, vezels, brokstukken, enzovoort. De AmaDS³ pakt dit euvel aan door vuilwater in eerste fase te scheiden van vaste stoffen in een filterkamer. Daardoor haalt het een hogere efficiëntie dan de klassieke systemen. Tijdens de tweede fase stuurt de pomp het voorgefilterde water terug door de filterkamer naar de persleiding. Zo is de filterkamer automatisch gereinigd.

 

Bedrijfszekerheid

De pompen krijgen dus enkel met gefilterd water te maken, waardoor hoogefficiënte meerkanaalswaaiers ingezet kunnen worden. Ook de bedrijfszekerheid van de pomp is gegarandeerd, aangezien zij niet kan verstoppen en weinig onderhevig is aan slijtage. Bovendien is de pomp opgebouwd uit RVS, zodat bij verkeerde manipulatie geen barsten ontstaan door te hoge druk. Door deze manier van filteren is het gelukt om een hogere efficiëntie te halen ten opzichte van de klassieke systemen. Er worden hoogrendement IEC-motoren ingezet, geschikt om 100% van de tijd te gebruiken.

 

Flexibiliteit 

“De filters zijn buiten de tank geplaatst en op die manier eenvoudig te controleren. Bovendien is het een redundant systeem dat tijdens een onderhoud gewoon blijft werken,” aldus Managing Director Marco Godenschwege van KSB Belgium. Verder is er ook een toegang voorzien om water dat zich op een andere weg in de pompput heeft verzameld, gemakkelijk weg te krijgen. Het geheel is gasdicht met een centrale verluchting naar buiten; bij een normale werking is er dus geen kans op geurtjes.Tot slot belooft de AmaDS³ ook flexibiliteit. Er is een snel leverbaar vast gamma, maar er wordt steeds een oplossing op maat van de klant ontwikkeld.