Doorzoek volledige site
16 augustus 2015 | LIESA VAN DYCK

Gira: huistechniek voor meer woonplezier

Intelligente techniek helpt energie te besparen. Met het KNX/EIB systeem kan energiebeheer worden gerealiseerd dat nauwkeurig op de behoeften van de bewoners is afgestemd. De huistechniek kan onder andere worden aangestuurd via de Gira Control 19 Client. Illustratie | Gira
Met Gira HomeServer/FacilityServer apps kan de complete gebouwentechniek mobiel onderweg of vanuit een willekeurige ruimte in het gebouw worden bediend – bijvoorbeeld met een iPhone. Illustratie | Gira

De deur openen met een vingerafdruk, verlichting die zich aanpast aan het daglicht en de verwarming die naar een lagere stand gaat zodra er een deur geopend wordt. Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar er zijn al veel woningen intelligent uitgerust. Gira komt nu met een gebouwentechniek die het leven thuis gemakkelijker maakt.

 

Veiligheid en energiebesparing

Het KNX/EIB-systeem zorgt voor meer veiligheid en energiebesparing in uw woonst. Het koppelt de afzonderlijke elementen in de woning, zodat de slimme functies individueel op elkaar worden afgestemd. Een bijkomend voordeel is dat ze op elk moment moeiteloos kunnen worden gewijzigd. De bediening is simpel: met een druk op de knop van een Gira-tastsensor, via touchpanels op de wand of mobiel onderweg via iPhone, iPod touch of iPad. Vele functies kunnen ook automatisch worden opgevraagd als er niemand thuis is.

 

Wereldwijd

Het KNX/EIB-systeem biedt talrijke oplossingen voor optimalisatie van het resourcegebruik door een gebouw en voor visualisatie van het actuele energieverbruik. Zelfs home entertainment kan in de techniek worden geïntegreerd: Gira en de Zwitserse audiospecialist Revox hebben samen talrijke oplossingen ontwikkeld die zorgen voor genieten van muziek en films op het hoogste niveau en die zich ook visueel naadloos in hoogwaardige woonconcepten laten inpassen.Voorwaarde voor dit alles is dat de opdrachtgever al bij het ontwerp kiest voor een KNX/EIB-systeem – een op de toekomst voorbereid elektronisch zenuwstelsel volgens een wereldwijd aanvaarde norm.

 

Meer info? 

Wie zich graag meer in detail wil laten informeren over de mogelijkheden kan contact opnemen met een van de meer dan 150 Gira systeemintegrators. U kan ook een bezoek brengen aan een van de meer dan 30 Gira Revox Studio's in Duitsland en Oostenrijk.