Doorzoek volledige site
26 augustus 2015 | SIMON SCHREURS

Xaveer de Geyter Architects’ ontwerpt nieuw woonzorgcentrum op Antwerpse Kiel

Het project ‘Hollebeek’ loopt al sinds 2011 en is een creatie van architectenbureau Xaveer de Geyter Architects’ dat samenwerkte met studiebureaus Boydens en BEC. Opdrachtgever GZA Woonzorggroep startte in het najaar van 2014 met de bouw.  De verwachting is dat tegen 2017 de werken afgerond zullen zijn.

Het woonzorgcentrum bestaat uit twee onafhankelijke gebouwen: het ene omvat zowel een zorgcentrum dat plaats biedt aan 120 ouderen als een dagverzorgingscentrum met 15 plaatsen, terwijl het andere 45 serviceflats huisvest. Onder de gebouwen bevindt zich een ondergrondse parking.

 

Boomerang-vorm

Het zorgcentrum is een losstaand gebouw dat wordt opgetrokken in een boomerang-vorm en bestaat uit vijf verdiepingen. Het gelijkvloers is voorbestemd voor gemeenschappelijke diensten zoals de keuken, kapper en ergo en kinesitherapie. Ook het dagverzorgingscentrum, met eigen ingang, zal zich hier bevinden. De vier bovenliggende verdiepingen bieden elk onderdak aan vier afdelingen van 30 woongelegenheden.

De serviceflats tellen vier vierdiepingen. Het volledig nieuwe woonzorgcentrum zal gelegen zijn tussen de Waarlooshofstraat en de Bosschaertstraat. Van de totale site, die 11700 m² groot is, wordt er 3900 m² bebouwd. Het kostenplaatje bedraagt een kleine 27 miljoen euro.

GERELATEERDE DOSSIERS