Doorzoek volledige site
24 augustus 2015

Helia in nieuw BEN- kantoorgebouw Van Roey

Om zijn eigen BEN- kantoor te realiseren, koos aannemer Van Roey uit Rijkevorsel ervoor te warmen en te koelen via betonkernactivering. Hierbij worden er watervoerende leidingen geïntegreerd in de betonnen vloeren. Gezien de hoeveelheid aan verlichting en andere armaturen in de kantoorruimtes, koos Van Roey om samen te werken met Helia, fabrikant van elektro-installatiemateriaal (Kaiser Group) en dé specialist in betontoepassingen, met een uitgebreid gamma aan mogelijkheden.

Voor de in- en opbouw van o.a. detectie, melders, verlichting, wifi en inbraak, is het uiterst belangrijk om vooraf te definiëren en aan te duiden waar alle technieken moeten worden aangebracht. Een goede communicatie en coördinatie tussen de afdeling technieken en afwerking zijn dan ook onontbeerlijk. Uiteraard is het nadien af te raden nog te boren in het plafond.

“Voor de opbouwverlichtingen, detectie en melders werd gewerkt met een inbouwdoos op maat. Door de doos te voorzien van een schroefvlak onderaan, kon achteraf éénvoudig worden geïnstalleerd, zonder nog te moeten boren in het plafond. Idem voor alle inbouw downlighters (diam. 200 mm). Hiervoor werden behuizingen KompaX-3 geplaatst met een mineraalvezeldeksel, waarin nadien de opening kon worden voorzien: op maat en mooi uitgelijnd. Opnieuw zonder risico de leidingen te beschadigen,” aldus Olivier Schittecatte, business development manager Helia.

Een hele uitdaging ook voor de firma Van Den Broeck uit Wuustwezel, die de elektriciteitswerken voor haar rekening nam. Dankzij een optimale samenwerking en een goede communicatie verliepen de werken bijzonder vlot en het resultaat mag er dan ook zijn.