Doorzoek volledige site
02 september 2015 | FREDERICK DAENEN

Vitruvius Academy zet najaar in met EPB, ventilatie en verzekeringen

Illustratie | Tim Van Wichelen

Dit najaar kunnen architecten op Vitruvius Academy rekenen voor een ruim aanbod aan bijscholing. Het opleidingscentrum van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, speelt in op een rits hete hangijzers: van de nieuwe EPB-regelgeving en software tot verschilende soorten verzekeringen.

Management: Verzekeringen in de bouwsector

Vitruvius Academy benadert de verplichte aansprakelijkheidsverzekering en de ABR-polis vanuit verschillende invalshoeken. Wat houden deze verzekeringen juist in? En wat na een schadegeval? Architecten zijn uiteraard ook ondernemer: hierdoor krijgt men nog heel wat andere verzekeringen voor de kiezen. Tijdens deze cursus worden alle verzekeringsaspecten op een rij gezet.

 

Prestatiegerichte aanpak van ventilatiesystemen voor woningen

Een ventilatiesysteem moet in eerste instantie voldoen aan de verwachtingen van de eindgebruiker. Ingenieur Paul Van den Bossche overloopt de systeemprestaties waarmee architecten rekening moeten houden. Thema’s als akoestiek en luchtkwaliteit komen uitgebreid aan bod. Ook de regeling en het onderhoud van het ventilatiesysteem ontbreken niet.

Deze opleiding is goedgekeurd door VEA voor de verplichte permanente vorming voor EPB-verslaggevers.

 

Uitdiepen van EPB-software

Deze cursus gaat dieper in op twee specifieke thema’s binnen het EPB-verhaal. Ingenieur Sara Maeyninckx gaat na wanneer welke techniek mag toegepast worden en hoe deze hernieuwbare energie in de EPB-Altran-software geïmplementeerd mag worden. Vervolgens onderzoekt architecte Saskia Gabriël hoe je bouwknopen op een praktische wijze kan analyseren en oplijsten, om ze vervolgens correct in te voeren in de EPB-software.

Ook deze opleiding is goedgekeurd door VEA voor de verplichte permanente vorming voor EPB-verslaggevers.

GERELATEERDE DOSSIERS