Doorzoek volledige site
16 september 2015 | KARI FEYS

Wienerberger/Koramic stelt keramische lei Bellus voor op BIS 2015

Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger

Wienerberger presenteert op BIS 2015 zijn nieuwste, lichtste en dunste keramische lei Bellus. Het Koramic product kan zowel gebruikt worden voor nieuwbouw als bij renovatieprojecten. De nieuwe keramische lei voldoet bovendien aan de strenge eisen van milieulabel natureplus.

Lichtgewicht lei

Bellus' vormgeving en lichte gewicht maken de keramische lei ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dit omdat de dakstructuur vaak niet versterkt moet worden bij het vervangen van de oude dakpannen of leien. Door Bellus' dunne voetzijde en de aangepaste breedte van de vorst lijkt een dak dat is afgewerkt met deze keramische leien van Koramic gewoon door te lopen. De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken die geschikt zijn voor dakhellingen van 27° tot 50°. Keramische hulpstukken garanderen bovendien een strakke afwerking en detaillering.

Economisch en ecologisch

De Bellus keramische lei heeft een doorlopende ophangneus, waardoor niet alle keramische leien stuk voor stuk vastgemaakt moeten worden. Dit vergemakkelijkt en versnelt de plaatsing. De lei is bovendien kleurvast dankzij het engobeproces. Daarbij bakt men een fijne matte deklaag vast in de klein, wat een duurzamer resultaat oplevert dan een gecoate afwerking. Bellus wordt bovendien lokaal geproduceerd met plaatselijke en recycleerbare grondstoffen. Deze aandacht voor duurzaamheid leverde de keramische lei van Wienerberger/Koramic dan ook het natureplus milieulabel op.

GERELATEERDE DOSSIERS