Doorzoek volledige site
23 september 2015 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Grohe steekt dit jaar drie Red Dot design-awards op zak

Grohe Eurocube Illustratie | Grohe
Grohe Eurocube Illustratie | Grohe
Grohe EssencePlus Illustratie | Grohe
Grohe EssencePlus Illustratie | Grohe
Grohe EssencePlus Illustratie | Grohe
Grohe EuroSmart Illustratie | Grohe
Grohe EuroSmart Illustratie | Grohe

Dit jaar viel Grohe in de prijzen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Red Dot design-awards in Duitsland. Deze onderscheiding beloont producten met een innovatief karakter of vormgeving, een uitzonderlijke kwaliteit of een bijzondere duurzaamheid. De kranen Eurocube Joy, Essence Plus en Eurosmart wonnen elke een Red Dot Award in de categorie badkamer en spa.

Energiebesparende kraan in Cosmopolitan-stijl

De Eurocube Joy is zoals zijn naam al doet vermoeden een rechthoekige kraan en is bestemd voor badkamers met rechte vormen, zoals die in de typische Cosmopolitan-stijl. Gebruikers kunnen deze kraan bedienen via een soort verfijnde joystick. De StarLight-lak van Grohe zorgt voor een langdurig glanzende chroomlaag. Bovendien maakt dit model gebruik van de SilkMove-technologie, waardoor bij het openen van de greep in de middenpositie enkel koud water uit de kraan stroomt. Op die manier wil Grohe energieverspilling tegengaan door te vermijden dat gebruikers water opwarmen in situaties waarin ze net zo goed koud water kunnen gebruiken.

 

Essentie met verbeterde functionaliteit

Wie niet houdt van tierlantijntjes en liever enkel het essentiële overhoudt, vindt misschien wel zijn gading bij het model Essence Plus. Grohe verbeterde bij deze minimalistische kranenreeks de functionaliteit van de draaibare uitloop en de verstelbare AquaGuide-mousseur. De Essence-eengreepsmengkranen bevatten bovendien 28mm-patronen met geïntegreerde temperatuurbegrenzers. Wie nog meer wil besparen, kan kiezen voor de EcoJoy-mousseur die de waterdoorstroom vermindert zonder af te doen aan de waterervaring voor de gebruikers. Ten slotte is het S-model ook leverbaar met de SilkMove-technologie voor extra energiebesparing.

 

Verhoogd gebruiksgemak en verlaagd energieverbruik

De meest moderne modellen zitten misschien nog wel in de Eurosmart-reeks. Grohe vergrootte de afstand tussen de uitloop en de greep van dit type kranen, waardoor het gebruikersgemak met 30% steeg. De greep is nu namelijk toegankelijker en onder de uitloop is meer plaats voorzien voor de handen van de gebruiker.

Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Grohe de lat dit jaar nog hoger gelegd. De EcoJoy-technologie beperkt het waterverbruik tot 5,7 liter per minuut met dezelfde waterervaring als voorheen. Het nieuwe en verbeterde 35mm-patroon met geïntegreerde temperatuurbegrenzer beperkt het energieverbruik en beschermt de gebruiker bovendien tegen verbranding. Ten slotte is ook deze reeks beschikbaar met de nieuwe SilkMove-technologie.

GERELATEERDE DOSSIERS