Doorzoek volledige site
25 september 2015 | JEROEN SCHREURS

EXPO 60+, dé vakbeurs voor de zorg

Op 7, 8 en 9 oktober 2015 vindt in de Nekkerhal te Mechelen de 18de editie van de vakbeurs EXPO 60+ plaats, hét evenement voor de brede zorg- en welzijnssector. Meer dan 7.300 bezoekers zullen er de 260 exposanten bezoeken of een van de seminaries bijwonen.

De vergrijzing in België zal zich de komende vijftien jaar alleen maar doorzetten. Dat betekent dat er heel wat uitdagingen zijn in de zorg en dat er nu meer dan ooit geïnvesteerd moet worden in de opvang van zorgbehoevenden. Al achttien jaar is de zorgbeurs EXPO 60+ een plaats waar oplossingen voor die uitdagingen worden aangereikt. De beurs staat bekend als de belangrijkste ontmoetingsplaats voor zorgprofessionals en -toeleveranciers.

EXPO 60+ biedt ook tal van interessante seminaries aan. Deelname is gratis, mits registratie vooraf op www.expo60plus.be. Een greep uit de onderwerpen die dit jaar op het programma staan:

  • Burnout in de zorg
  • Zelfmanagement voor zorgmanagers
  • Verpleegkundige of zorgkundige: is er nog een onderscheid?
  • Wifi-/DECT-oproepsystemen in combinatie met bouwmaterialen.
  • De dagprijs van het WZC gewikt en gewogen: rentabiliteit – interne markt en maatschappij in balans.

 

Innovation 2 Care

Op vrijdag 9 oktober wordt op EXPO 60+ voor de achtste keer de Innovation 2 Care (I2C) Awards uitgereikt. Die wedstrijd bekroont de beste ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren. Er zijn prijzen te winnen binnen drie categorieën:

  • I2C-Concept (ontwerpen)
  • I2C-Tools (concrete hulpmiddelen)
  • I2C-Industry (innovaties van bedrijven)

Voor elke categorie wordt er een publieksprijs en een prijs van de vakjury uitgereikt.

 

Debatten

EXPO 60+ nodigt ook enkele topsprekers uit voor een debat. Op donderdagvoormiddag komen Peter Degadt (Zorgnet Vlaanderen), Rudy Coddens (OCMW Gent), Frank Foucart (VLOZO) en Chris Cools (Armonea) praten over de toekomst van de woonzorgsector in Vlaanderen. Donderdagnamiddag praten Christophe Cousaert van VIPA, Jorden Goossenaerts van Conix RDBM Architects en Guy Tegenbos van De Standaard over huisvesting voor senioren.

 

Praktisch

Wanneer: 7-8-9 oktober

Waar: Nekkerhal-Brussels North, Mechelen

Openingsuren: 7 en 8 oktober van 09:30 tot 18:00, 9 oktober van 09:30 tot 17:00

Meer info: www.expo60plus.be