Doorzoek volledige site
29 september 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Nieuwe website www.scholenvoormorgen.be zoekt referentieprojecten

Vorige week werd in de nieuwe Campus Kantienberg in Gent - een ontwerp van Crepain Binst - het startschot gegeven voor de nieuwe website www.scholenvoormorgen.be van de Saint Gobain-groep. Hiervoor zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar geslaagde schoolprojecten om hun referentielijst te voeden.

Vorige week werd in de nieuwe Campus Kantienberg in Gent - een ontwerp van Crepain Binst -  het startschot gegeven voor de nieuwe website www.scholenvoormorgen.be van de Saint Gobain-groep. Hiervoor zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar geslaagde schoolprojecten om hun referentielijst te voeden.

    


 

Voor de gloednieuwe website Scholen voor Morgen hebben de verschillende bedrijven die deel uitmaken van de Saint Gobain-groep de krachten gebundeld: Gyproc, Isover, Weber, Saint-Gobain Glas, Ecophon en Eurocoustic. Alle oplossingen van deze bedrijven die van nut kunnen zijn in de scholenbouw vindt u hier terug, gerangschikt per gebouwonderdeel. Verder bevat de site ook nuttige info over specifieke thema’s, een aantal downloads en links en binnenkort ook een referentiedatabank. Architecten die onlangs een schoolgebouw gerealiseerd hebben waarin producten van een van deze bedrijven gebruikt zijn, kunnen hiervoor projecten indienen.Johan Geerts (Saint Gobain Construction Products) geeft uitleg bij het opzet van de website www.scholenvoormorgen.beDe nieuwe website werd op gang geschoten met een seminarie in de toch wel indrukwekkende Campus Kantienberg in de Gentse binnenstad. Het project werd toegelicht door Dirk Engelen van Crepain Binst en nadien stonden er ook geleide bezoeken op het programma.

 

Ook bijzonder interessant was de uiteenzetting van Suzan Kuppens, kleurconsulente van Colour by S.A.M. over de kracht van kleur en het kleurgebruik in scholen waarbij ze aan de hand van een reeks concrete voorbeelden liet zien welke impact kleuren kunnen hebben op de leeromgeving van het kind.
Suzan Kuppens, kleurconsulente bij Colour by S.A.M. over de impact van kleurgebruik in scholen