Doorzoek volledige site
04 oktober 2010 | RAF LINMANS

De brugjes aan de Smedenpoort: Tentoonstelling Laurent Ney & Partners

Omwille van de zeer grote historische betekenis en erfgoed waarde van de Smedenpoort als middeleeuwse stadspoort, werd voor de mobiliteitsproblematiek aan deze poort gezocht naar een oplossing die de waarde en perceptie van het historische poortgebouw vrijwaart en toch een antwoord biedt op de bestaande verkeersproblematiek. Vanaf 16 oktober kan je naar een expo over dit interessante project van Ney & Partners.
Omwille van de zeer grote historische betekenis en erfgoed waarde van de Smedenpoort als middeleeuwse stadspoort, werd voor de mobiliteitsproblematiek aan deze poort gezocht naar een oplossing die de waarde en perceptie van het historische poortgebouw vrijwaart en toch een antwoord biedt op de bestaande verkeersproblematiek. Vanaf 16 oktober kan je naar een expo over dit interessante project van Ney & Partners.

Het ontwerp zal een toegevoegde waarde hebben voor deze historische site, een toevoeging maar geen overstemming. Het ontwerp wil geen brug zijn, geen schreeuwerig object. De passerellen overspannen de vesten niet met een groot gebaar. Beide passerellen zijn transparant en licht als een vlies dat voor de Smedenpoort hangt.
Ney & Partners is een ingenieursbureau voor structuurstudies gevestigd in Brussel. Van bij de oprichting in 1997 wordt gewerkt vanuit een actieve visie op ingenieurskunst: een doorgedreven integratie van verschillende disciplines binnen de burgerlijke bouwkunde. Deze integratie & optimalisatie van structurele onderdelen maakt komaf met een klassieke hiërarchische opeenstapeling van constructieve oplossingen.  De vernieuwende passerelles, bruggen, luifels en kunstwerken die het bureau ontwikkelt vormen de meest uitgesproken toonbeelden van deze visie. Op deze basis streven zij in hun samenwerking met architectuurbureaus, ingenieurs of kunstenaars naar een integratie van architectuur, structuur & context.


Wanneer

16 oktober tot 24 december 2010

Waar

IB Lichtateljee, Torhoutsesteenweg 45, 8200 Brugge
 
Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag : 9-12.30 u / 14-18 u
Zaterdag : 10-12.30 u / 14-18 u
Zon- en maandag gesloten

Vooropening

Woensdag 13 oktober om 19 uur: gezellige ontmoeting met Laurent Ney tijdens wijndegustatie
inschrijven gewenst via info@archipelvzw.be