Doorzoek volledige site
27 september 2015 | FREDERICK DAENEN

IKO splitst ATAB dakwerken af

Na meer dan 100 jaar ervaring in dakdichting en waterdichting voert de IKO groep een strategische koerswijziging door: ATAB wordt IKO. De focus van het nieuwe bedrijf IKO zal voortaan uitsluitend liggen op de productie en verkoop van bitumen en kunststof dakbanen, vloeibare waterdichtingsproducten en isolatie. De aannemingsactiviteit ATAB-dakwerken wordt afgesplitst en verzelfstandigd.

Antwerps Teer en Asphaltbedrijf wordt IKO

ATAB is na meer dan honderd jaar verankerd in Antwerpen, maar wat het bedrijf nu doet verschilt volledig van de activiteit uit de beginjaren. Van traditionele roofingfabrikant is ATAB getransformeerd in specialist van dakdichting-, waterdichting-, en isolatiesystemen. Die evolutie zorgt nu voor een naamsverandering.

 

Focus op productie en verkoop

De volledige productrange bitumen dakrollen - toplagen, onderlagen en dampschermen - komt onder één uniforme IKO-merklogica. Deze rebranding betekent internationaal een vereenvoudiging van de totale productfolio. De nieuwe merkidentiteit sluit voortaan naadloos aan bij de bestaande IKO-concepten zoals IKO enertherm-isolatie, IKO protect-vloeibare waterdichting en IKOpro-waterdichtingsproducten. De gekende polygum bitumen dakbanen worden voortaan IKO-dakbanen.

 

Doe-het-zelfafdeling Aquaplan

Aquaplan is sinds 1985 de DHZ-afdeling van ATAB en blijft in de nieuwe IKO-organisatie onder dezelfde sterke merkidentiteit in de markt herkenbaar. Met een nieuwe huisstijl, een nieuw logo, nieuwe verpakkingen en een nieuwe website werd niet alleen 30 jaar Aquaplan gevierd maar nam het meteen een optie op de toekomst.

Aquaplan biedt een assortiment van ruim 80 producten, via 800 verkooppunten, waaronder de voornaamste DHZ-ketens en zelfstandige handelaren. Innovatie is de drijvende kracht achter de voortdurende groei. Aquaplan wil een duurzame oplossing bieden voor kleine en grote(re) noden, maar ook inspireren tot een betere woon- en leefomgeving. Door een streven naar innovatie wil Aquaplan producten en technieken uit de professionele sector aanreiken voor DIY-klussen, met een minimale belasting voor onze eco-omgeving.

 

De aanneming

De aannemingsactiviteit ATAB-dakwerken wordt afgesplitst en verzelfstandigd in een aparte vennootschap die de naam ATAB draagt.

GERELATEERDE DOSSIERS