Doorzoek volledige site
02 oktober 2015 | KEVIN MOENS

I2C: de genomineerde tools

Hello My Dear, Anahata vzw.
CHU de Liège.
Halve Deur, Jessa Ziekenhuis.
Digitale agenda KEI Oostduinkerke.
Zorgrobot WZC ten Kouter en OCMW Laarne.
Warme zorg door kaartjes, Foyer de Lork vzw.

Voor I2C Tools gaan de organisatoren van de zorginnovatiewedstrijd Innovation To Care op zoek naar specifieke hulpmiddelen die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel vergemakkelijken of veraangenamen. In deze categorie stelde de vakjury een shortlist van 6 kandidaten samen. 

Via de website www.hellomydear van Anahata vzw teken je het levensverhaal van residenten op dat vervolgens omgetoverd wordt tot een fotoboek. Het CHU de Liège riep een project in het leven om vertegenwoordigers van chronisch zieke patiënten te betrekken om de omgeving van zorginstellingen aan te passen aan de behoeften van de patiënten. Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt ontwikkelde het product ‘Halve Deur’, een halve deur die wegloopgedrag vermijdt, zonder een opgesloten gevoel te creëren. Een digitale agenda die instaat voor de planning van de activiteiten van de patiënt en zo zorgt voor een gestructureerde revalidatie, is het resultaat van een zelfevaluatie met de diensthoofden, directie en artsen van het Koningin Elisabeth Instituut in Oostduinkerke. Met een zorgrobot en generatie-overschrijdende activiteiten waarbij residenten in contact treden met kinderen van de kinderopvang, verzekerden WZC ten Kouter en het OCMW van Laarne zich van een plaats op de shortlist. Foyer de Lork vzw tot slot gaat voor warme zorg met kleine kaartjes met daarop lieve en motiverende boodschappen.

De gedetailleerde shortlist vindt u hier terug, waar u ook uw stem kan uitbrengen tot en met 8 oktober. De winnaars van de I2C Awards 2015 worden bekendgemaakt op vrijdag 9 oktober om 15u00 op EXPO 60+, de vakbeurs voor de zorgsector die plaatsvindt op 7, 8 en 9 oktober 2015 in Nekkerhal-Brussels North in Mechelen.