Doorzoek volledige site
05 oktober 2015 | JOOS NEVEN

Gedaan met discussie op de werf? BIM als risicodekking-informatiemoment

BIM (Building Information Modeling) is geen nieuwe term voor architecten. Het platform laat experten toe om gebouwen te ontwerpen, te visualiseren en te inspecteren op elk vlak. Met de komst van Open BIM kan nu iedereen aan de slag met BIM. Kubus organiseert op 8 oktober in Kinnarps, Wemmel een informatiemoment over hoe Archicad inzetbaar is als risicodekking voor architecten.

Duidelijkheid en uniformiteit

An sich is BIM een zeer fraaie tool voor architecten die een betere samenwerking tussen alle partijen mogelijk maakt. Betere communicatie betekent ook minder faalkosten, gemakkelijke uitwisseling van projecten, uniformiteit tussen ontwerp en realisatie en natuurlijk ook een ingedekte verantwoordelijkheid van de architect.

Met de komst van Open BIM wordt het gemakkelijker voor architecten en experten om elk aspect van een ontwerp te delen met andere partijen en technische informatie te specifiëren. Op donderdag 8 oktober organiseert Kubus een extra informatiemoment voor geïnteresseerden. Dit informatiemoment draait niet enkel rond BIM, maar ook rond het gebruik van Archicad in het kader van (open) BIM. Stefan Boeykens (KU Leuven) zal in zijn presentatie dieper ingaan op “BIM voor ontwerpers: visualisatie, communicatie en kwaliteitscontrole”. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

 

13.00 uur

:

Ontvangst

13.30 uur

:

BIM als risicodekking, Stefan Eerlingen | KUBUS België

14.00 uur

:

BIM in de praktijk | dr. ing. arch. Stefan Boeykens | KU Leuven

14.45 uur

:

Pauze

15.00 uur

:

ARCHICAD als risicodekking, Arch. Laura Vanderhoven | KUBUS België

15.45 uur

:

Rondleiding op bij Kinnarps

16.30 uur

:

Netwerkborrel

GERELATEERDE DOSSIERS