Doorzoek volledige site
05 oktober 2015 | JOOS NEVEN

Release Vectorworks 2016: Wat is nieuw?

Softwareontwikkelaar Vectorworks, voorheen bekend als Nemetschek Vectorworks, heeft de nieuwe Vectorworks gelanceerd. Het CAD/BIM-pakket ondersteunt ontwerpers actief bij het genereren, verkennen, en definiëren van nieuwe projecten.

U vraagt, wij draaien

Volgens Vectorworks is meer dan 70 procent van de nieuwe functies gemaakt dankzij klantenfeedback. "In ons 30-jarige bestaan hebben we altijd geluisterd naar onze gebruikers in de zoektocht naar de best mogelijke software voor creatieve ontwerpers. We willen visionairen in de creatieve industrie die tools geven waarmee ze kunnen exploreren, modelleren en hun volgende ontwerpuitdaging kunnen oplossen in een all-in-one softwarepakket," zegt Sean Flaherty, de CEO van Vectorworks.

 

Belangrijkste updates

De nieuwe software zou meer dan 100 updates omvatten. Voor alle duidelijkheid wordt hier een lijst opgesteld met de meest opvallende nieuwe tools binnen Vectorworks:

  • ‘Teamwerk’ is een intuïtieve manier om met meerdere personen tegelijk aan dezelfde Vectorworkstekening te werken. 
  • Met ‘Subdivision Modeling’ transformeren ontwerpers eenvoudig vormen zoals bollen en kubussen in elke denkbare vorm.
  • ‘Marionette’ is de eerste crossplatformtool voor grafische scripting in de bouw-, landschaps- en entertainmentindustrie. Met deze tool kunnen ontwerpers visuele scripts bouwen die gebruik maken van Vectorworks' 2D- en 3D-mogelijkheden. De resultaten integreren met elk BIM-model.
  • ‘Energos’ biedt een meting van de energieprestaties tijdens het ontwerpproces. Dit gereedschap is gebaseerd op de passiefhuisstandaard. In de Nederlandstalige en Franstalige versies zullen bovendien lokale energiedata te vinden zijn.
  • ‘Point Cloud’ laat ontwerpers toe om met hun favoriete 3D-scanner een fysieke locatie vast te leggen en die informatie te importeren als een 3D-puntenwolk. In Vectorworks 2016 kan je die informatie bewerken, ernaar grijpen tijdens het tekenen en relevante maten nemen.
  • Componenten voor daken koppelen automatisch met de componenten van muren en garanderen zo de nauwkeurigheid van doorsneden en aanzichten. Deze componenten zijn zowel beschikbaar in volledige daken als enkelvoudige dakobjecten en breiden de BIM-mogelijkheden van Vectorworks verder uit.
  • Terreinbewerkingen en verhardingen zijn efficiënter en helpen tuin- en landschapsprofessionals om bestrating en paden creatiever in te zetten.
  • ‘Spotlight’ heeft meer mogelijkheden om podia te ontwerpen en uit te rusten.
  • De in Vectorworks ingebouwde ‘Cinema 4D Render Engine’ introduceert lichtrefractie (caustics)/’Ambient Occlusion’ om snel een gevoel van diepte toe te voegen aan 3D-beelden, nieuw materiaal om grassen te renderen, en nieuwe camera-effecten.

De Engelstalige versie van Vectorworks is nu al beschikbaar bij Design Express. De gelokaliseerde Nederlandstalige en Franstalige versie worden op 30 oktober 2015 verwacht. Meer informatie vindt u op de website van Vectorworks 2016.

GERELATEERDE DOSSIERS