Doorzoek volledige site
06 oktober 2015 | JOOS NEVEN

Desso behaalt C2C-certificaat

De nieuwe Ecobase-rug.

Desso is de eerste tapijtfabrikant die het Cradle-to-Cradle-traject heeft afgelegd. Na zeven jaar werken is het bedrijf erin geslaagd om over te schakelen naar een circulaire economie volgens de C2C-principes. Vanaf oktober 2015 zal de nieuwe Goldcollectie verkrijgbaar zijn.

Recycleren voor gevorderden

Om aan de principes van C2C te voldoen moet een bedrijf al flink wat recycleren binnen een productlijn. Desso lanceert nu de gecertificeerde Goldcollectie. Die wordt standaard geleverd met een EcoBase-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (krijt) van lokale drinkwaterbedrijven bevat, en 100% recyclebaar is in Desso's eigen productieproces. Daarnaast bevat de collectie Econyl, een garen dat gemaakt is uit 100% geregenereerd nylon, inclusief post-consumer tapijtvezels afkomstig uit Desso's Refinity-fabriek. De Goldcollectie bestaat verder uit gemiddeld 52% gerecycled materiaal en 80% herbruikbaar materiaal. 93 % van de overige Dessoproducten viel nog binnen de bronzen of zilveren C2C-categorieën.

 

Meer dan 1 levenscyclus

Het doel van het Cradle-to-Cradleprincipe is om meer fabrikanten ervan te overtuigen om een circulaire weg in te slaan. Dat wil concreet zeggen dat er veel materiaal gerecupereerd of gerecycled wordt. Het circulaire systeem zet zich af tegen de lineaire economie van nemen-maken-weggooien. C2C heeft nu al bewezen dat het voor bedrijven wel mogelijk is om doelbewust producten te ontwerpen die meer dan een levenscyclus hebben. Vanaf heden is er dus ook C2C-gecertificeerd tapijt verkrijgbaar.

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS