Doorzoek volledige site
09 oktober 2015 | JOOS NEVEN

ASSA ABLOY Entrance Systems introduceert productdetails rond duurzaamheid (EPD's)

ASSA ABLOY Entrance Systems lanceert Environmental Product Declarations (EPD’s), documenten waarin de prestaties van zijn producten op vlak van duurzaamheid worden weergegeven. Op deze manier wil het bedrijf duurzaam kopen en bouwen promoten.

EPD’s geven de door externe partijen geverifieerde informatie over de ecologische impact gedurende de hele levensduur van producten en diensten in overeenstemming met internationale standaarden.

“Een EPD is een van de tools die we klanten, architecten en voorschrijvende partijen bieden om de selectie van duurzame producten makkelijker te maken. We maken ons sterk voor de realisatie van duurzame gebouwen met als uiteindelijk doel het verbeteren van de energie-efficiëntie, het reduceren van afval en het tot een minimum herleiden van de milieu-impact,” zegt Juan Vargues, President ASSA ABLOY Entrance Systems.

 

Automatically Green-gebouwen

EPD’s laten klanten toe een eerlijke vergelijking te maken tussen de ecologische prestaties van producten en diensten die ze aankopen. Bovendien tonen EPD’s met de tijd de continue verbetering doorheen de supply chain.

ASSA ABLOY Entrance Systems biedt momenteel EPD’s voor zijn volledig gamma van automatische deuren en industriële poorten. EPD’s voor snelrolpoorten en laad- en lossystemen zullen nog in 2015 beschikbaar worden gemaakt.

“Onze energiebesparingscalculatietools, LEED contributiedata en BIM-objecten bieden hulp in ons streven naar Automatically Green-gebouwen. We bieden ook uitgebreide proactieve onderhoudsprogramma’s, moderniseringen en upgrades om de prestaties en ecologische eigenschappen van alle toegangen gedurende de volledige levensduur van een gebouw te verbeteren”, aldus Juan Vargues.

GERELATEERDE DOSSIERS