Doorzoek volledige site
10 oktober 2015 | FREDERICK DAENEN

Graphisoft introduceert Rhino-Grasshopper-Archicad-connectie

Graphisoft heeft onlangs de publieke bèta versie van de Rhino-Grasshopper-Archicad-connectie uitgebracht. Hiermee kunnen architecten hun ontwerpen uit Grasshopper importeren in het Archicad BIM-model.

“De aanvulling van de Grasshopper-Archicad live connectie met de mogelijkheden om visueel algoritmisch te ontwerpen zijn een stap in de toekomst voor iedere ontwerper. Het intuïtief en direct kunnen toepassen van Grasshopper algoritmes op Archicad elementen is een unieke aanwinst voor alle Archicad gebruikers die met Rhino en Grasshopper ontwerpen én voor alle Rhino-Grasshopper gebruikers die hun ontwerpen naar BIM willen brengen," aldus Ronald de Graan, directeur producten bij Kubus.

 

Connectie tussen drie ontwerpomgevingen

Met deze connectie ontstaat een ontwerpworkflow waarin alle mogelijke vormen in het BIM-model geïmporteerd, en details en structures ontworpen en gefinetuned kunnen worden zonder bestanden uit te wisselen. Deze ontwikkeling is een aanvulling op de eerder dit jaar gelanceerde Rhino-Archicad-connectie waarmee Rhino bestanden van iedere grootte en complexiteit kunnen worden geopend en bewerkt in Archicad. Met de Rhino-Grasshopper-Archicad-connectie kunnen projecten in alle drie de ontwerpomgevingen gestart en/of bewerkt worden.

“De standaard aanpak van een BIM ontwerp is gebaseerd op het samenstellen van bouwelementen. De Rhino-Grasshopper-Archicad connectie benadrukt het voordeel van BIM in de ontwerpfase, waarin gebouwelementen nog ongedefinieerd zijn,” aldus Tomohiko Yamanashi, Executive Officer & Deputy Head of Architectural Design Department bij Nikken Sekkei. ”De connectie geeft ook een positieve meerwaarde aan het ontwerpen met de computer ten opzichte van de traditionele manier van werken. BIM wordt zo een steeds vriendelijkere manier van ontwerpen.”

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS