Doorzoek volledige site
13 oktober 2015 | ARCHITECTURA.BE

Orde van Architecten – Vlaamse Raad deelt prijzen uit op de bis-beurs

Architecten geven advies op de adviesstand van de Orde van Architecten –Vlaamse Raad. Illustratie | © Isabelle Pateer / Otherweyes
Voorzitter Marnik Dehaen toont hoofdprijs. Illustratie | © Isabelle Pateer / Otherweyes
Leen De Kimpe neemt een designstoel in ontvangst. Illustratie | © Isabelle Pateer / Otherweyes

Op de laatste dag van de bouwbeurs bis werden ook de prijzen uitgedeeld van de housiewedstrijd, een fotowedstrijd georganiseerd door de Orde van Architecten - Vlaamse Raad in het kader van de Betrouwbaar bouwen doe je met een architect-campagne. 

In het kader van haar mediacampagne ‘Betrouwbaar bouwen doe je met een architect’ organiseerde de Orde van Architecten – Vlaamse Raad voor de tweede keer dit jaar een housiewedstrijd via haar ‘Kies een architect’-Facebookpagina. Wie tussen 1 september en 4 oktober met zijn housie,  een selfie met huis in aan- of verbouwing, de meeste stemmen binnenhaalde werd getrakteerd op een citytrip naar Valencia. Naast deze mooie hoofdprijs gaf de Orde van Architecten – Vlaamse Raad ook 4 unieke designcadeaus weg van de hand van Belgische designers. De vijf gelukkige winnaars van de fotowedstrijd mochten gisteren, op de laatste dag van de bis-beurs, hun prijs in ontvangst komen nemen uit de handen van Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad.

 

Uitstalraam voor bouwheer en architect

De deelnemers aan de housiewedstrijd konden hun stemmenaantal de hoogte injagen door hun housie zoveel mogelijk te laten delen door andere Facebook-gebruikers. Limburger Raf Ponet wist met zijn housie meer dan 450 stemmen te verzamelen, en dat leverde hem de hoofdprijs op. (Jammer genoeg kon hij niet aanwezig zijn om zijn prijs in ontvangst te komen nemen.) In totaal brachten bijna 2.000 mensen hun stem uit. Naast een uitstalraam voor de trotse bouwheer was de housiewedstrijd voor elke architect een goede gelegenheid om één of meerdere projecten in de kijker te zetten. Voor de architect van de woning van de winnaar, Peter Ketsman, was die extra aandacht dan ook mooi meegenomen.

 

Bewust kiezen voor een architect

De housiewedstrijd maakte deel uit van de campagne ‘Betrouwbaar bouwen doe je met een architect’. Hiermee wil de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten elke aspirant-bouwer of -verbouwer ertoe aanzetten om doelbewust en van meet af aan een architect onder de arm te nemen. Een architect die van bij het prille begin wordt ingeschakeld, kan het potentieel van een bouwgrond bekijken, helpen bij het inschatten van het budget en al een eerste beeld geven van hoe de toekomstige droomwoning er kan uitzien. Een architect is niet alleen een creatieve allrounder die oog heeft voor detail, hij of zij is ook de gids doorheen het hele bouwproces en op de hoogte van de premies waarvoor een bouwheer in aanmerking kan komen. Op kieseenarchitect.be staan 20 nuttige tips over het bouwen met een architect.

Als belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen was de bis-beurs het tweede ankerpunt – na Batibouw - waarrond de mediacampagne ‘Betrouwbaar bouwen met een architect’ werd opgebouwd. Op de beurs zelf werd de campagne in de verf gezet door onder meer de verdeling van 20.000 brochures met handige tips, een artikel in de beurscatalogus en displays in de verschillende beurshallen. Aan de infostand en op de adviesstand konden bezoekers terecht bij een architect voor gespecialiseerd bouwadvies. Daarnaast organiseerde de Orde van Architecten –Vlaamse Raad elke dag ook infosessies over het werken met een architect.