Doorzoek volledige site
14 oktober 2015 | ARCHITECTURA.BE

Vierde editie Edubuild & IT toont innovaties voor onderwijsinfrastructuur

Op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober huisvest hal 8 van Flanders Expo Gent weer meer dan 100 exposanten die er in het specifieke domein van onderwijsinfrastructuur hun oplossingen aanreiken.  De vierde editie van Edubuild & IT kondigt zich opnieuw als veelbelovend aan met een divers aanbod producten, technieken en systemen, met daarnaast tal van boeiende lezingen. 

Divers aanbod

Bouwen, renoveren, onderhouden en inrichten van het onderwijspatrimonium, dat is waar het tijdens deze tweejaarlijkse vakbeurs allemaal om draait. Naar aanleiding van deze vierde editie is het aanbod aan producten, technieken en systemen binnen deze nichemarkt dan ook weer heel divers. Zo kan elke beslissingsnemer er kennis maken met firma’s die nieuws brengen op het vlak van toegankelijkheid, akoestiek, security, sanitaire ruimtes, ventilatie, verlichting, brandveiligheid, isolatie, verwarming, afbouw of sportinfrastructuur. Daarnaast is er ook de opvallende aanwezigheid van een aantal belangrijke nieuwkomers in het segment van ICT (o.a. HP Signpost, Dell Eurosys, Lab9 Online Grafics, Connect US, PC Center, Rhombus en Gimme). Maar ook bedrijven met innovaties in het domein van schoolmeubilair, camerabewaking, semipermanente huisvesting, grootkeukens, smartboards of audio-videotoepassingen zijn van de partij.

 

Boeiende lezingen

In de rand van ‘Edubuild & IT’ worden in een apart ingerichte seminarieruimte op de beursvloer tal van lezingen georganiseerd. Een aantal beroepsfederaties zorgde voor boeiende gastsprekers die ten behoeve van directies en medewerkers actuele topics toelichten. Verspreid over twee dagen worden beslissingsnemers antwoorden aangereikt in functie van vele problemen en uitdagingen die zich in onderwijsinstellingen dagelijks manifesteren. 

 

Steun van onderwijsnetten

De vakbeurs ‘Edubuild & IT’ geniet meer dan ooit de steun van vrijwel alle onderwijsnetten, die op hun beurt hun vele directies en respectievelijke medewerkers sensibiliseren om deze vierde editie in Flanders Expo Gent te bezoeken. Het is immers voor Vlaanderen en het Brussels Gewest het enige B2B event die specifiek in het domein van onderwijsinfrastructuur om de twee jaar plaats vindt. Voor al wie op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen is deze vakbeurs dan ook een uitstekend platform om rechtstreeks in dialoog te treden met de vele bedrijven die onverminderd in ons onderwijspatrimonium investeren.

 

Nieuwe plaatsen in basisonderwijs

Op 1 september kwamen er in de ‘capaciteitsgemeenten’ dankzij de huursubsidies van de Vlaamse regering circa 1.500 extra plaatsen bij. In afwachting van de definitieve bouwprojecten kunnen de steden of gemeenten die het meest worstelen met plaatsgebrek in scholen (o.a. Antwerpen, Gent, Vilvoorde, Denderleeuw en Grimbergen) nu tijdelijke plaatsen huren. Via de bouwsubsidies komen daar de volgende jaren in 49 scholen minstens 5.800 permanente plaatsen bij. Voor de uitbreiding van die schoolcapaciteit trok Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits in april al 36 miljoen euro uit. Financiële middelen die nu worden verdeeld onder 15 gemeenten. Ook deze ontwikkelingen illustreren de acute problematiek die er heerst binnen de onderwijssector. Net daarom ook is ‘Edubuild & IT’ een uniek B2B evenement waar architecten, studiebureaus, directies, stafmedewerkers, bouwheren, opdrachtgevers, preventieadviseurs, projectleiders en IT-coördinatoren in direct contact kunnen treden met circa 100 bedrijven die op het vlak van bouw, renovatie, onderhoud en/of inrichting heel wat pasklare oplossingen voor u klaar hebben staan.

GERELATEERDE DOSSIERS