Doorzoek volledige site
16 oktober 2015 | JOOS NEVEN

Na-isoleren? Isover informeert stap voor stap op nieuwe website

Daken zijn de grootste verliesposten als het gaat om isolatie.

Met de nieuwe website www.renoverenmetisover.be biedt Isover vanaf nu een handige tool voor hen die willen na-isoleren. Iedereen vindt er uitleg over de beste isolatie-aanpak voor daken, buitenmuren, en de ondergrond. Ook akoestische isolatieoplossingen zitten in het pakket. Ten slotte kan elke gebruiker een persoonlijke isolatietest uitvoeren voor advies op maat.

Na-isolatie voor gevorderden

Na-isolatie is geen onverstandige zet: het kan de energiefactuur tot 30% terugdringen, het waardeert de woonst op, en het zorgt bovendien voor extra wooncomfort. Isover hoopt met zijn nieuwe website potentiële klanten over de streep te trekken en te kiezen voor een betere na-isolatie. De nieuwe tool komt zeker ook niet ongelegen: vanaf januari 2016 stijgt de btw voor renovatiewerken van huizen tussen de 5 en de 10 jaar immers tot 21%. Ook de premies en fiscale voordelen voor dakisolaties zullen langzamerhand worden afgebouwd.

 

Stap voor stap

Bezoekers van de nieuwe website worden stap per stap naar een betere na-isolatie gegidst. Isover biedt oplossingen aan voor de dak-, buitenmuur-, en ondergrondisolatie. De eerste halte is na-isolatie voor daken: daken zijn immers de grootste verliespost van een huis.

Stap 1: Dak- en zolderisolatie

Hoe je een dak het best na-isoleert, is afhankelijk van het soort dak dat je hebt. ISOVER  heeft voor verschillende types een oplossing: het systeem Vario voor spantendaken,  en het vernieuwde Suspente-systeem – waarmee in een keer zowel glaswolplaten, een luchtdichtingssyteem als gipsplaten kunnen worden aangebracht voor een dak met gordingen en kepers. Als de zolder ongebruikt is, raadt Isover een zolderisolatie aan: dat is niet alleen goedkoper, maar ook sneller geïnstalleerd.

Stap 2: Buitenmuurisolatie

Na de oplossingen voor dakisolaties zijn de buitenmuren aan de beurt. Wanneer de woning is gebouwd met niet-geïsoleerde spouwmuren, is navulling in de spouw een goede optie. De ingreep is zeer beperkt, de kosten minimaal en het resultaat onmiddellijk voelbaar. Heeft je woning massieve muren of wil je de muren bijkomend isoleren, dan kan de isolatie zowel tegen de binnenkant als tegen de buitenkant worden geplaatst. Voor elk scenario biedt Isover een oplossing.

Stap 3: Ondergrondse isolatie

De voorlaatste stop is de ondergrondse isolatie. Hier geeft Isover informatie over hoe een (kruip)kelder of vloer geïsoleerd kan worden met behulp van Isoverproducten. En hoe gemakkelijk dat is.

Stap 4: Akoestische isolatie

Naast thermische isolatie reikt Isover de klant als laatste nog akoestische isolatieoplossingen aan. Het gaat hier vooral om glaswoloplossingen: in tussenwanden, voorzetwanden, en vloeren zorgen ze voor schokdempers. Zowel voor lucht- als voor contactgeluidsisolatie heeft ISOVER akoestische producten en systemen ontwikkeld.

 

Advies op maat

De nieuwe website biedt naast de verschillende vormen van na-isolatie, de producten die geschikt daarvoor geschikt zijn, en instructiefilmpjes ook advies op maat. Met de ‘Doe-de-isolatietest’ kan elke gebruiker zijn eigen woning aan een isolatietest onderwerpen. Daarna presenteert de website een persoonlijk isolatierapport, vol nuttige 'tips & tricks' op maat.

Interesse? Volg het isolatietraject hier.

GERELATEERDE DOSSIERS