Doorzoek volledige site
03 november 2015 | ANKE GEELEN

Belisia levert interieur voor Limburgse Zorgacademie

"Belangrijk in ons concept is dat wij ons verdiept hebben in het gebouw en de klant en niet zo maar wat tafels en stoelen hebben voorgeschreven." Illustratie | Belisia
Illustratie | Belisia
Illustratie | Belisia

Belisia verzorgt het interieur van de Limburgse Zorgacademie op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, een gebouw ontworpen door a2o architecten. Belisia opteerdere voor een combinatie  van maatoplossingen, designmerken en standaard meubilair.

In september startte de opleiding verpleegkunde van de hogeschool UCLeuven-Limburg en van HBO Verpleegkunde Genk in de nieuwbouw op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Onderwijs, onderzoek en werkveld worden zo samengebracht op één plaats.

Het gebouw dat ontworpen is door a2o architecten kent veel openheid. Zo is er veel ruimte voor gezamenlijke processen wat kadert binnen de samenwerking tussen twee verschillende scholen: UCLL en KASOG.

 

Design in de klas

“We hebben een versterkend concept gemaakt dat voldoet aan de minimale eisen maar dat ook onderscheidend genoeg is,” aldus Belisia. “Met ons concept  werken we door op de visie van de architect waardoor de beleving groter is van het geheel. Vanuit dit concept hebben wij de vertaling naar interieurelementen gemaakt.”

Er is gekozen om niet-standaard schoolmeubilair te gebruiken. Zo is er een combinatie van maatoplossingen, designmerken en standaard gemaakt. Het resultaat is een modulair werksysteem waarbij apart, samen of zonder meubel kan worden gewerkt.