Doorzoek volledige site
26 oktober 2015 | JOOS NEVEN

Architecten Govaert & Vanhoutte geselecteerd voor London International Creative Competition

Het ontwerp van hun Villa Graafjansdijk heeft architectenbureau Govaert & Vanhoutte een finaleplaats opgeleverd voor de London International Creative Competition. De internationale jury zal later nog beslissen welke finalist met de eer - en 2000 pond - gaat lopen. Een korte bespreking van het ontwerp is hier zeker op zijn plaats.

Omsingeld perceel
De Villa Graafjansdijk ligt op een vrij eng perceel: aan de ene kant wordt het gebied begrensd door een gracht, aan de andere kant door een open weide. Het spreekt voor zich dat deze ruimtelijke beperkingen het ontwerp mee vormgegeven hebben. De benedenverdieping van het huis is helemaal ingepakt in hout, waardoor er een privésfeer heerst in de garage en in de slaapkamers. De houten benedenverdieping staat in scherp contrast met de elegante glazen bovenverdieping met living en keuken. De volledige noorderkant van het huis kijkt uit over de open weide. Planten beschermen aan die kant de privacy in de slaapkamer.

 

De trofee
Ook bij deze negende editie van de LICC krijgt de winnaar naast prijzengeld een trofee. Tijdens de tiende editie (volgend jaar dus) komen alle winnaars samen om hun trofeeën samen een te maken: elke trofee is immers een stukje van een puzzel. De tien stukken worden volgend jaar in elkaar gezet en gepresenteerd in Londen.