Doorzoek volledige site
04 november 2015 | KEVIN MOENS

Sluitstuk lezingenreeks Duurzame Transformatie

Op dinsdag 17 november breien Kamp C en AR-TUR een einde aan de lezingenreeks Duurzame Transformatie die op verschillende data in 2015 plaatsvond. De sprekers van de reeks komen opnieuw samen en gaan met elkaar in gesprek. Het sluitstuk vindt plaats in de Warande in Turnhout.

Hoe maken we de bestaande gebouwde omgeving geschikt voor de toekomst? Hoe kunnen de geschiedenis en de verhalen van een plek bijdragen aan een hogere kwaliteit? Hoe blazen we nieuw leven in bestaande structuren? En op welke manier geven we die veranderingsprocessen duurzaam vorm? Op deze vragen zochten AR-TUR en Kamp C antwoorden in de lezingenreeks in 2015. In zes avonden verkenden ze duurzame transformaties op diverse schaalniveaus: gebouw en landschap, dorpskern, verkaveling, industriesite en interieur.

 

Sluitstuk

Op deze laatste avond gaan alle sprekers van de reeks met elkaar in gesprek. Dit zijn: Ward Verbakel (plusofficearchitects), Bert Dirrix (diederendirrix architecten en Spoorbouwmeester NL), Bram Aerts (TRANS architectuur | stedenbouw), Marc Martens (procesbegeleider Turnova), Paul Verhoeven (Happel Cornelisse Verhoeven Architecten), Christophe Vandevoort (Ruimte Vlaanderen), Ingrid van Herel (ervenconsulent Het Oversticht), Berno Strootman (Strootman Landschapsarchitecten), Marijn van de Weijer (ArcK, Universiteit Hasselt), Jelle Vandendriessche (projectontwikkelaar Re-Vive), Lionel Billiet (ROTOR Deconstruction), Jan Jongert (Superuse Studios). De gespreksleider is Tim Vekemans (RE-ST architecten).