Doorzoek volledige site
18 november 2015 | ARCHITECTURA.BE

Viega ontwikkelt online wc-bedieningsplaatconfigurator

Viega heeft een nieuwe wc-bedieningsplaatconfigurator online gezet, een handige hulp voor zowel gebruiker als installateur. Functionaliteit, materiaal, kleur en design kunnen in een paar stappen worden geselecteerd. Ook de achtergrond en omgeving kan je simuleren om de reële situatie zo dicht mogelijk te benaderen.

"Oog voor detail, afwerking en de juiste uitstraling: ook de badkamer ontsnapt er niet aan vandaag. De bedieningsplaten voor wc’s en urinoirs zijn daarin een belangrijk statement. Soms als een echte prestigieuze blikvanger, soms discreet en functioneel. Keuzes maken, dus. En daar helpt de nieuwe Viega configurator een heel eind mee op weg," stelt Viega. 

Met deze nieuwe online tool word je in enkele logische stappen snel naar de juiste wc- of urinoir bedieningsplaat geleid. Het Visign-programma wordt hierbij als grote afbeelding in alle mogelijke standaard kleur- en designvarianten gepresenteerd. Via een aantal filters wordt het aanbod exact op de vraag afgestemd.

 

Mogelijkheden

Met de configurator kan de plaat op de wand worden gesimuleerd aan de hand van verschillende achtergronden en uiteenlopende tegelbeelden. Tegelgrootte, voegkleur en voegbreedte zijn allemaal aan te passen. Zelfs het uploaden van een eigen digitale foto van een achtergrond kan eenvoudig met de ‘drag & drop’-functie. Belangrijk voor de installateur: de bijbehorende materiaallijst kan direct worden gebruikt voor de bestelling.

Ook een passend voorwandsysteem kan je via filtercriteria kiezen: droogbouw, front- of planchetbediening of speciale wensen, zoals een in hoogte verstelbaar keramiek of douche-wc. De ontwerper van de badkamer krijgt daarna een complete materiaallijst van de geselecteerde configuratie.

GERELATEERDE DOSSIERS